perjantai 29. kesäkuuta 2012

Hyppynouto

 A-esteen ja hyppyesteen harjoituksia en ole tehnyt noutokapulalla. Nuorelle koiralle pystytään hyvä nouto tekemään pallolla tai patukalla.  Kun saadaan harjoiteltua saalisleluilla esteet, niin virheet eivät pilaa kapulan noutoa.  Liikkelle lähdin kuitenkin namipalkkauksella. Melkein heti otin esteeseen mukaan siivekkeet, että saadaan leveyttä hyppyyn. Eli esteellä ei ollut niikään korkeutta, vaan leveyttä ns hevosten okseri malli. Tälläisellä esteellä koira ylimitoittaa hyppyään, ja saa hyvän hypyn. Aluksi otin pelkästään paluuhyppyä. Seuraavaksi opetin koiran irtautumaan hypyssä minusta ja nyt olen jo opettanut Väpän hyppäämään edestakaisin esteellä . Esteen nostin pikkuhiljaa metriin asti ja edelleen siinä on "okserit" mukana.  Väpää autan vielä hyppäämään edestakaisin estellä menemällä koiraa vastaan paluuhypyssä.

Hyppynoyto Väpä 1vuosi 2kk

3 kommenttia:

  1. Heips! Miten saat tuon lisävekottimen pysymään hypyn päällä? Ts, onko se itse esteessä jollain puristimilla kiinni vai tehty vaan istuvaksi?

    VastaaPoista
  2. Se on puurimoista tehty yksinkertainen teline ja se sopii ainoastaa samaan esteeseen. Puurimat lyödään lähelle toisiaan niin että se tosiaan on istuva ja pysyy esteen päällä ja pitää rimat paikoillaan. Hyvää siinä on, että jos koira törmää "okserin" telineeseen, niin se ei loukkaa itseään ja teline tippuu maahan. Hankala selittää mimmonen seon, pitääpi laitta valokuva blogiin :)

    VastaaPoista
  3. Oi, se olis kyllä hienoa! Jään odottamaan kuvaa. :)

    VastaaPoista