keskiviikko 21. lokakuuta 2015

EK1 koe Tuulos 11.10.2015


Väpälle koulari EK1 kokeesta pistein maasto 168 ja tottis 93, yhteensä 261 pistettä.

Järjestäjänä Tuuloksen Koirakerho. Koe alkoi 8.45 koirien tarkastuksella. Tämän jälkeen siirryimme maastoalueelle. Kokeen tuomarina toimi Vesa Häkkinen.

JÄLKI


Jäljen pituus noin 300 metriä. Jälkimaasto oli hyvinkin haastava, kuusimetsää, johon oli jokin aika sitten tehty harvennus. Jälki kulki risujen ja oksien peittämällä maapohjalla. Esineiden määrä jäljellä oli 4 kappaletta, mutta Väpä nosti ainoastaan kaksi, toiseksi viimeisen ja viimeisen. Etsintälinjalla koira otti ensin takajäljen, jolloin jouduin kutsumaan koiran pois. Toisessa lähetyksessä otti oikean suunnan. Jäljeltä saimme pisteet 35/60 pistettä.
 

HENKILÖETSINTÄ


Etsintäalue oli tehty sammalpohjaiseen kuusimetsään, joka kuulemma oli luonnonsuojelualuetta. Kertakaikkisen upea maasto. Keskilinjalla oli pituutta 100 metriä, ja alueella oli kaksi henkilöä piilossa osittain peitettynä. Väpä nosti kummatkin maalimiehet ja ilmaisut olivat korrektit. Myös työskentely hakuradalla oli erinomaista. Pisteet henkilöhausta 70/70.


ESINE-ETSINTÄ

Väpä nosti yhden esineen sallitussa ajassa. Työskentelypisteitä meni turhaan juoksenteluun, eli pisteitä esine-etsinnästä 24/30 pistettä.


TARKKUUSETSINTÄ

Etsintäalue 3x3 oli sama kaikille koirille. Esineenä oli rikka. Väpä keskittyi hyvin työskentelemään ja löysikin esineen nopeasti. Kerran kävi alueen ulkopuolella ja siitä pisteen menetys. Tarkkuusetsinnästä pisteitä 19/20.


PUDONNEEN ESINEEN NOUTAMINEN

Väpä kulki hyvin vierellä noin 50 m, pudotin esineen maahan ja jatkoin toiset 50 metriä. Tämän jälkeen käännyin ympäri ja koira perusasentoon. Koiralle käsky. Väpä lähti voimakkaasti esineen luokse, sieppasi sen suuhunsa ja toi sen minulle samalla vauhdilla. Luovutus ja loppuasento olivat korrektit. Pisteitä pudotetusta 20/20.


TOTTIS

Video  EK1 Tuulos tottisosuus
Ohjaaja vie nätisti koiraa kauttaaltaan, koiran ja ohjaajan välinen yhteistyö toimii moitteettomasti, ajoittain koiran keskittymistä jokin häiritsee ja koira haukahtaa.

Vapaana seuraaminen: Koira seuraa erittäin tiiviisti, hyvällä kontaktilla, pitää paikkansa, mutta välillä koira haukahtaa ohjaajalle, se voisi joissakin osisissa askeltaa vieläkin rauhallisemmin. Arvosana erittäin hyvä


Liikkeestä istuminen; Valmisteleva osassa koira on keskittynyt ja tarkkaavainen, istuu käskyn saatuaan riittävän nopeasti, odottaa rauhallisesti. Arvosanan ERITTÄIN HYVÄ.


Juoksusta maahanmeno ja luoksetulo; Jälleen valmisteleva osuus keskittynyt ja tarkkaavainen, Maahanmeno käskyä koira voisi toteuttaa vieläkin nopeammin, odottaa rauhallisesti, luoksetulo voisi olla voimakkaampi ja enrgisempi, edessä koira on rauhallinen, perusasento moitteeton. Arvosana HYVÄ.


Juoksusta seisominen ja luoksetulo; Käskyn saatuaan koira pysähtyy välittömästi, odottaa rauhallisesti, luoksetulo on nopea, eteenistuminen suora. Perusasentoon siirtyminen moitteeton. Arvosana ERINOMAINEN.


Tasamaanouto; Koira voisi suorittaa liikkeen aavistuksen voimakkaammin, ottaa esineen moitteettomasti suuhunsa, luovutus ja perusasentoon siirtyminen ovat moitteettomia. Arvosanan ERITTÄIN HYVÄ.

Hyppynouto; Riittävän voimakas ja energinen alusta loppuun asti. Jälleen luovutus ja perusasentoon siirtyminen moitteettomia. . Arvosana ERINOMAINEN.


Estenouto; Tässä voisi olla aavistuksen voimakkaampi ja energisempi, luovutus moitteeton. Arvosana ERINOMAINEN.


Eteenmeno ja maahanmeno: Jälleen valmistelevalla osuudella koira keskittynyt. Sen tulisi irrota aavistuksen voimakkaammin, määrätietoisemmin ja suoremmin. Tulisi mennä aavistuksen nopeammin maahan. Arvosanan ERITTÄIN HYVÄ.


Paikallaolo häiriön alaisena; .Aluksi koira rauhallinen, mutta toisen koiran aloittaessa noutoliikkeitä, oli yliaktiivisesti mukana, pientä ääntelyä tuli muutamaan otteeseen. Arvosana ERITTÄIN HYVÄ.


Tänään TOTTIKSESTA loppuarvosana ERITTÄIN HYVÄ ja pisteet 93.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti