tiistai 10. marraskuuta 2015

Seuraamisen korjausta

 

Palkan paikkaa voidaan muuttaa ajoittain saadaksemme koiran paikkaa paremmaksi, sen jälkeen palata taas siihen, että palkka menee piiloon. Mulla on talvi aikaa korjata Väpän seuraamispaikkaa, joka on hiukan tullut eteen. Myös vireen noususta johtuva pomppiminen on kitkettävä nyt viimeistään pois.


Koira edistää ja samalla seuraaminen aukeaa.

Piilossa olevan palkan kanssa on hyvä huomioida se, että palkan suunta, mikä on alunperin pitänyt koiran hyvässä oikeassa kohdassa, pysyisi samana.  Vahvistan siis palkan suunnalla seuraamispaikkaa, että myöskin pidän palkkaa näkyvillä jonkina aikaa. Väpälle kenties toimivin keino on magneettipallo, joka on mun selässä ja se saa sen käydä itse ottamassa palkkasana ZIP:in jälkeen. Mut tarkkana täytyy olla, ettei magneettipallo lisää pomppimista seuraamisessa :)

 

Seuraamisen pomppiminen

Pomppimisen estämiseen harjoitus 1: Koiran nostatus, käsky istu ja ohjaaja koiran viereen. Yhden askeleen eteenpäin ja tämän jälkeen heti käännös vasempaan. Ei montaa kertaa.

 

Enemmän tulisi ottaa hallintaa, jos koira pomppii seuraamisessa. Pomppimiseen on puututtava selkeästi heti kielolla ”Tämä ei ole sallittua”.

Harjoitus 2; Kun se vetää pompun ylös niin liinapakote ja ”EI” ja kehu heti perään ja palkka. Hihna pidetään lyhyellä ohjaajan vasemmassa kädessä, jotta voidaan puuttua koiran hyppimiseen. Vasen käsi heti hihnan lukon takana, koiran ulkopuolella tai koiran takana.

 

Ohjaaja voi myös tehdä virheen suuremmaksi ja ns kadota alta.

 

Myöskin ohjaajan muuttaessa omaa liikkumista, voidaan koiran pompottamiseen seuraamisessa vaikuttaa.  Koiran pompottamiseen voidaan puuttua ohjaajan omalla liikehdinnällä, eli ohjaaja tekee rauhallisia liikkeitä seuraamisessa, mm käännöksissä. Myöhemmin käännökset voidaan tehdä nopeammin. Ja aina kun koira askeltaa oikein, palkataan koira.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti