maanantai 7. elokuuta 2017

18.7.2017 PAJÄ2 Runttimäki, Jämsä

Maasto 200, tottis 93, yhteensä 293 pistettä

Iltakoe alkoi maasto-osuudella kello 17.30. Ilmoittautuminen ja koirien tarkastus oli ennen sitä. 
Koe päätettiin tottisosuuksien jälkeen Runttimäen liikuntakeskuksen kentälle. 
Kokeeseen oli ilmoittautunut 3x3.luokan koiria, 2x 2.luokan koiria ja 1x1. luokan koira. Kokeen järjestäjänä toimi SPL Keski-Suomi ry. Kokeen tuomarina oli Laura Pitkänen ja ratamestarina Sanna-Riina Vuorenmaa.

Video tottisosuus

TOTTIS

Avoimen luokan koira, joka osoittaa korkeaa koulutustasoa, jota ohjataan korrektisti ja koeohjeen mukaisesti.

Vapaana seuraaminen: Seuraaminen on oikea asentoista, koira pitää hyvin kontaktia, on keskittynyt, mutta se saisi askeltaa selvemmin, se hiukan pompottaa. Liike on ERITTÄIN HYVÄ.

Liikkeestä istuminen; Valmisteleva osuus on kunnossa, koira istuu nopeasti, mutta se voisi olla siinä keskittyneempi ohjaajaan, ohjaajan palatessa koiran luo, liike on ERINOMAINEN.

Juoksusta maahanmeno ja luoksetulo; Jälleen valmisteleva osuus on kunnossa, koira menee erittäin nopeasti maahan. Luoksetulo voisi olla vieläkin nopeampi ja voimakkaampi, loppuperusasento on kunnossa liike on ERITTÄIN HYVÄ.

Kävelystä seisomaan jääminen: Valmisteleva osuus on kunnossa, koira pysähtyy erittäin voimakkaasti ja nopeasti, tässä koira voisi olla hiukan rauhallisempi, ohjaajan palatessa. Liike kuitenkin vielä ERINOMAINEN.

Tasamaanouto; Koira odottaa rauhallisesti, kapulalle meno voisi olla määrätietoisempi, hukkaa kapulan, mutta kun löytää, ottaa sen määrätietoisesti, ja varmasti, tuo sen hyvää vauhtia ohjaajalle, hyvä ote kapulasta, palautus ja luovutus ovat kunnossa, liike on ERITTÄIN HYVÄ.
Hyppynouto; liike on ERINOMAINEN.

Estenouto; liike on muuten erinomainen, paitsi liikeen lopussa luovutusvaiheessa koira törmää ohjaajaan, liike on ERITTÄIN HYVÄ.

Eteenmeno ja maahanmeno: Valmisteleva osuus on kunnossa, koira irtautuu suoraan, määrätietoisesti, nopeasti, voisi mennä vieläkin nopeammin maahan, liikkeen loppu on kunnossa, Liike on ERITTÄIN HYVÄ.

Paikallaolo häiriön alaisena; Koira jätetään sinne hyvin, alkuun se ääntelee jonkun verran, ja jossain vaiheessa parin suoritusta haukkuu muutamia kertoja. Saisi olla kokonaisuutena rauhallisempi, ja varmempi, liikkeen loppu on kunnossa, liike on TYYDYTTÄVÄ.


Tänään TOTTIKSESTA loppuarvosana ERITTÄIN HYVÄ ja pisteet 93.

Tottiksen jälkeen siirryimme maastoon, Herajärven läheisyyteen.

JÄLKI
Jäljen pituus oli noin 1000 metriä.Etsintälinja 40 metriä. Jälkimaasto oli kuusimetsää, pehmeällä sammalpeitteellä. Metsä oli vasta saanut suojeltu-kohde leiman.. Jäljellä on suoria kulmia 3-5 kappaletta ja keppejä kuusi. Jälkeä vanhennettiin noin puolitoista tuntia. Etsintälinjalla koira eteni päämäärätietoisesti etsintään lähettämisen jälkeen, se reagoi heti jälkeen ja aloitti jäljestämisen oikeaan suuntaan. Väpä sai työskentelystä 40 pistettä ja nosti kaikki kuusi keppiä, yhteensää jäljeltä täydet pisteet, 170/170.

ESINE-ETSINTÄ
Väpä nosti tarvittavan kaksi esinettä sallitussa ajassa. Työskentelypisteitä 30/30.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti