tiistai 16. elokuuta 2011

Väpän treeni maanantaina

Iloksemme saimme ohjausta jälkeen, että tottisteluun Väpän kasvattajalta Miialta maanantaina.
Olemme touhunneet seitsemän viikkoa keskenämme, joten kaipasin jo ammattitaitoista silmää tekemiseemme.
Aluksi zekattiin jälki, joka on jo noin viidentoista askeleen mittainen. Meillä on Väpän kanssa pienoinen rynnistys-ongelma jäljen alussa ja niimpä Miia ohjeisti, että lähetyksestä ei kannata tehdä numeroa. Jäljen alkuun voi laittaa namit arpakuutio vitosen mallin mukaisesti, ja alussa pentu tulisi rauhoittaa niiden syömisellä. Vielä kun jaksaa kantaa pentua sylissä, niin sen voi kantaa jäljen alkuun, samalla asetella remmi sylissä valmiiksi menemään jalkojen välistä ja antaa pennun edetä alkumatkan löysillä.
Pitemmällä jäljellä pentu pääsisi hyvään tahtiin, ja oppisi oikean mielentilan, eli rauhan jäljestämiseen. Innokkuutta pojalla on, joten tästä on kiva jatkaa.

Tottistelusta sain hyviä vinkkejä.

minun tulisi olla tarkkana, että pentu saa haukunnallaan ohjaajan liikkeelle. Ei niin, että ohjaaja saa omalla liikkeellään pennun haukkumaan.
Pentu ei vielä käytä takaosaansa hyvin, joten kannattaa tehdä 90 asteen mutkia tehdä tiukentaen, mutta ei vielä täyskäännöstä. Oikealle käännöksessä ei pidä odottaa koiraa vaan tehdä ihan reippaasti käännökset.
Kovasti tulisi tehdä takapäänkäyttöharjoituksia ns pohkeenväistöllä.
Eteen istumisessa imutuskäsi mulla oli väärin. Oikeat ohjeet kun sain, rupesi liike tuntumaan paljon helpmmalta :)

Jäävissä pennun paikka tarkentui, mutta muuten liikkeet ihan ok.
Loppuun otimme nopean luoksetulon.

Kiitokset Miia loistavista neuvoista!!! Nyt on taas hyvä jatkaa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti