sunnuntai 18. joulukuuta 2011

KISAMAINEN ODOTUS

Pimeää ja märkää, mutta maneesissa onneksi katto päällä ja valot. Sunnuntaina Ponilaaksoon eksyi treenailemaan ainoastaan Miia minun lisäkseni.   Taas sain hyviä ohjeita Väpän tottisteluun, sekä niitä vanhoja ohjeita, joita voisi jo lisätä harjoitteluun mukaan.  Yksi niistä on ns "kisamainen odottelu".  Vaikkakin pennulla on banaanikärpasen pitkäjännitteisyys, niin yllätys yllätys, hyvinhän se ensimmäinen treeni meni! 

"Kisamaisia odotuksia" on kokeissa esimerkiksi silloin kun valmistelee omaa vuoroaan kentän laidalla ja edellinen koirakko on vielä tuomarin arvostelussa. Kisamaisia odotuksia tulisi treenata paljon, niin että koira oppii nostamaan virettään juuri silloin, kun sen oma tottisosuus alkaa.  "Kisamainen odotus" käytännössä tarkoittaa sitä, että harjoituksissa tehdään alkuasetelma, mikä repee jossakin kohden. Esimerkikisi koira voidaan käskeä kentän laidalla maahan, jonka jälkeen ohjaaja siirtyy remmin mitan kauemmaksi. Odotellaan tässä asetelmassa, kunnes koira rentoutuu. Jonkin ajan kuluttua ohjaaja asettuu koiraa lähemmäksi, ottaa katsekontaktin jolloin koiran tulee skarpata. Tämän jälkeen ohjaaja käskee koiran sivulle tai sanoo koiralle viritys-sanan. Hyvästä sivulle siirtymisestä tai haukusta superpalkka, vaikka koko päivän ruoka. Voidaan ajaa koira vaikka virheeseen sivulle siirtymisessä ja antaa pientä pakotetta, josta koira nousee ja skarppaa ja siitä palkka. Tämän jälkeen koira takaisin autoon eikä enempää treeniä sillä erää. Aluksi koira palkataan odotuksesta ja sivulle siirtymisestä ja myöhemmin palkka vain siirtyy. Eli pikkuhiljaan edetään siihen, että kentän laidalla odottelun jälkeen mennään perusasentoon aloituspaikkaan ja hetken perästä palkka koiralle tai perusaennosta lyhyt seuraaminen ja siitä palkka.

Treenien päätteeksi mentiin Ison Kirjan nurmikentille juoksuttamaan koiria.  Väpä pääsi Isomummo Tazin, Giran ja Raisa-neidin hellään huomaan ;) telmimään.   Poika on vieläkin unten mailla kun kirjoittelen tätä blogia seuraavana aamuna kahdeksan aikaan kun juoksi itsensä väsyksiin kolmen tytön välissä. Mutta voin sanoa, että onnellinen mies makoilee sohvalla :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti