keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Koiran täytyy tehdä ohjaajalle töitä.


Meidän pikkuinen mies täytti 7 kuukautta jokunen hetki sitten ja nyt olisi jo aika lähteä palkkausta vaihtamaan lelulle. Eli tämän päivän sana on patukkaseuraaminen.

Toivottavasti seuraamiskoulutuksen pohja Väpälle  on saatu tehtyä tarpeeksi hyväksit ruualla, niin patukkaan vaihtaminen käy helpommin ;)
Ennenkuin kun mennään patukkapalkkaukseen, koiran on osattava irroitus ja tiedettävä, että patukkaan ei kosketa ilman lupaa. Väpälle lupa patukkaan tulee merkkisanalla . Väpä myös osaa  odottaa jännittyneenä, milloin se saa patukkaan iskeä, eikä se myöskään pure käsiä. Onneksi kasvattaja on tullut apuun tässä palkanvaihdoksessa ja ohjannut minua oikeille raiteille, nimittäin se ei ole yhtään niin helppoa, miltä se saattaa vierestä katsojalta näyttää.   Harjoitus; Aluksi lähdetään liikkeelle ilman perusasentoa. Hetsaamisen tai haukuttamisen jälkeen liikutaan koirasta poispäin, ei koiraa kohden ja annetaan koiralle käsky ”seuraa”. Kun koira kuulee käskyn, niin sen tulisi hakeutua oikeaan seuraamispaikkaan . Palkan paikalla pystytään vaikuttamaan seuraamispaikkaan ja koiran yleisilmeeseen. Tarkoitus olisi pitää koiran pää  ylhäällä, ei nenä eteenpäin vaan nenä ylöspäin, jotta koira oppii lihasmuistiin juuri tämän asennon ”seuraa” -käskyn kuultuaan Patukkaa pidetään oikealla kädellä vasemman kainalon kohdalla pystyasennossa.  Patukan pienelläkin liikkeellä pystytään hallitsemaan koiran seuraamisen oikeaa paikkaa. Edetään muutama askel ja hyvästä seuraamisesta palkka heitetään ns ulkopuolelle.   
Toivon mukaan, kun palkka on ollut seuraavat puoli vuotta kainalon kohdalla, Väpä oppii pitämään palkkakontakin ylöspäin, vaikkakin palkan paikkaa siirrettäisiin. Koiran seuraaminen on ryhdikästä kun liike suuntautuu ylöspäin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti