keskiviikko 29. elokuuta 2012

Jälki ajettiin kasvattajan katsellessa, ja hyvin taisi mennä :)

Ison Kirjan nurmikolle tein Väpälle noin 200 askeleen mittaisen suoran, jossa oli lopussa yksi kulma oikealle. Edelleen katson, että meille suorat ovat äärettömän tärkeitä. Suorilla opetellaan se miten halutaan koiran jäljestävän; askel askeleelta, syvällä nenällä.
 
Paalulle tein kaksi vierekkäistä askelta ja laitoin niihin neljä namia. Tänään tein enemmän tyhjiä askeleita, kuitenkin niin että tyhjien perättäisten askelten määrä ei kasvanut yli neljän. Noin neljään tyhjään askeleeseen pääsen hyvin, ja koira ei vielä kiihdytä.
 
Kulman kävelin ihan normaalisti, 90 asteisena. Kulmaan en laittanut ruokaa, koska en halua, että koira keskeyttää kulmassa työskentelyn. Koira saa itse käyttää nenääsä ja saa sitten vahvistuksen kun on selviytynyt tilanteesta.
 
Jäljen päässä oli kannellinen kuppi, johon tehtiin ilmaisu.
 
Miia oli ihan tyytyväinen Väpän työskentelyyn. Nyt sitten voisin jatkossa tehdä suoria kulmia oikealle ja vasemmalle, ja lisätä tyhjien askelten määrää jäljellä. Nostatusta Väpä ei sen kummenmmin tarvitse loppuun, sillä hyvin herkästi lähtee kiihdyttämään tilaisuuden tullen. Mun on puututtava heti jos vauhti kiihtyy.
 
Hyvä juttu...ihan tässä saattaisi jäljestämisestä innostua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti