perjantai 17. elokuuta 2012

Kouluttamassa Cane Corsoja Mäntän Särkilahdella


Kuvat ottanut Mari Kääriäinen.

Olipa aurinkoisen hieno lauantaipäivä erittäin hyvässä seurassa Cane Corso rotuyhdistyksen leirillä Mäntän Särkilahdella. Särkilahti on Kuoreveden rannalla Jämsässä sijaitseva entinen pappila mahtavine vihreine kenttineen ja kauniine rantoineen ja rakennuksineen. Paikalla oli vähän yli toistakymmentä cane corso rodun edustajaa. Vierailin leirillä kouluttajana ja tehtäväni oli  opastaa ohjaajia pk tottiksen saloihin. Minut pyydettiin kouluttajaksi kokemukseni takia. Olen ainoana suomessa suorittanut hyväksyttyja pk-tuloksia dogo argentinolla.  Dogo argentino, kuten cane corsokaan, ei ole perinteinen palveluskoirarotu, mutta näissä kahdessa rodussa on paljon samaa. 
Leirillä huomasin, mikä valloittava rotu onkaan cane corso, ja ei myöskään mikään mahdoton harrastekoira. Mielestäni rodulla on hyvät mahdollisuudet saavuttaa pk-oikeudet sillä corsot ovat mm suorittaneet 7 hyväksyttyä bh koetta viimeisen seitsemän vuoden aikana. Corso voisi olla ihan varteenotettava koira kansallisiin lajeihin.    
Leirillä näin monta kivan saalisviettistä ja taistelutahtosta yksilöä ja myös nenätyöskentely on erinomaista. Moni koirakko oli jo hyvällä tasolla koulutuksellisesti ja nuoret koirat ja pennut olivat saaneet jo oikeanlaista pohjakoulutusta. Toivoisimpa, että rodusta innostuisivat aktiiviset harrastajat!!!
Väpän kanssa otimme pieniä tottisosuuksia, aina koulutuksen välissä, antamaan esimerkkiä esimerkiski leikittämisestä, jäävistä ja luoksetulosta.  Väpä sulutui mainiosti corsojen joukkoon, tietty nenän pituus on eri kaliiperia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti