perjantai 22. helmikuuta 2013

Videota


Teen paljon eri variaatioita noudossa, jotta mielenkiinto pysyisi kapulaan.
Koiralle täytyy jatkuvasti keksiä jotakin uutta yllätyksellisyyttä treeneihin, jota into esimerkisksi noutoon pysyy hyvänä.

Noudon eri osa-alueet hiljalleen parantuneet : meno kapulalle, isku, kapulan pito, paluu ja eteenistuminen, mutta petrattavaa on vielä paljon. Paluuvauhtia ollaan saatu lisää laumavietillä ja eteenistuminen  suoraksi "putkipolulla". Koira oppii korjaamaan loppuasennon suoraksi, kun putkipolku ei anna muuta mahdollisuutta. Kapulan potkiminen saatiin pois rimoilla, joita käytän melkein aina ja samalla parani isku.  Haukuttaminen ylipäätänsä on auttanut kaikkeen-saaliskyttäys on vähentynyt ja samalla  noutoon saatu uutta mielentilaa.

Kun koiran vire nousee tottiksessa, tulee myös lieveilmiöitä mukaan
Seuraaminen on kaikkinensa vaikeaa. Paikan pitää korrektisti, eikä paina, mutta askeltaminen saisi olla nätimpää ja helposti heittää loikalle. Yksin treenatessa vaikea puuttua ja apparinkin oltava tarkkana, sillä hyväksyn koiralle ns joka kolmannen askeleen pompun. 

Väpä haukkuu mielellään ja haastaa ohjaajaa
Haukku alkaa olla vaativaa ja virettä nostavaa, mutta pientä lisäystä vielä kaivattaisiin. Lähtökohtana on, että työskentelyvirettä ei ole koskaan liikaa.

Vaikka tavoitteet ovat korkeat, niin aina joutuu tekemään kompromisseja.
Jäävät ovat hitaita, ja olen hiukan sitä mieltä, että pakote ei tulisi hirveästi tuottamaan aktiivisuutta, vaan koira alkaisi vastustamaan ja jännittymään. Mielummin säilytän koiran hyvän ilmeen seuraamisessa, kuin painestunutta vilkuilua.
Uusissa säännöissä sanotaan, että pysähdysliikkeiden kohdalla   on viisi pistettä istuminen, maahanmeno tai seisominen, mutta sen jälkeen 5 pistettä tulee kaikesta muusta. Loppujen lopuksi ei ole niikään arvokas itse istuminen tai istumisen nopeus. Jos koira menee salaman nopeasti istumaan, mutta istuu hyvin jännittyneesti ja väistämällä, niin se tulee menettämään pisteitä tunnetilasta. Tai esim valmisteleva osuudessa seuraaminen. Koira tulee jossakin kohtaa oivaltamaan, että kohta tulee istuminen, joka ahdistaa sitä, ja niin seuraaminen ei ole enään rentoa ja halukasta.


Väpä 1 vuosi 9 kk tottis

4 kommenttia:

 1. Hyvälle näyttää! Ja tuosta kompromissihommasta en voisi olla enempää samaa mieltä. :)

  VastaaPoista
 2. Hei Minna!
  Kiitokset kommentistasi ja terveisiä!!!

  VastaaPoista
 3. Moikka Minna ja Väpä! Ei voi muuta sanoa kun, että hienolta se vaan näyttää tuo teidän tottis! :) Mielestäni noi Väpän jäävät eivät edes ole niin hitaat, jotta niihin olisi järkeä lähteä pakolla vääntämään nopeutta - kuten juuri sanoit niin parempi, että koira tekee ne varmasti ja oikein kuin räjähtävän nopeasti :) Oikein hyvältä näyttää! Terveisiä meiltä täältä Mikkelistä ja lauantainhan me nähdäänkin Kana-areenalla sitten seminaarin merkeissä :) T. Heidi, Eran ja Juno

  VastaaPoista
 4. Hei! Ja Kiitoksii kommentistasi! Nähdäänkin oikein huippusemmassa- hienoo kun tulette Mikkelistä asti. Ajakaa varovasti ja koiruleille rapsutuksii :)

  VastaaPoista