lauantai 6. syyskuuta 2014

Rotumestaruus haussa 2014!!!

Käytiin hakemassa kirkkain mitali Belgianpaimenkoirien kansallisten lajien rotumestaruuskilpailusta Raisiossa 31.8.2014. Kokeen järjesti Turun Käyttökoirakerho. Kokeessa tuomareina toimi (tottis) Mika Laaksonen ja (haku) Anni Rytkönen.  Kokeen ylituomarina toimi Laajajärvi.

 

Väpän pisteet olivat tottis 92, esine 30 ja henkilöetsintä 199 yhteensä 291 pistettä.

 

Tottis  arvostelu, tuomarina Mika Laaksonen


Erittäin energinen koira, jota ohjataan koeohjeen mukaisesti.

Vapaana seuraaminen; yleisvaikutelma, erittäin energinen, tiivis ja keskittynyt koko suorituksen ajan. Ryhmässä koira käyttäytyy korrektisti, arvosana erinomainen.

Liikkeestä istuminen; perusasento rauhallinen, valmisteleva vaihe tiivis ja keskittynyt, käskyn saatuaan menee heti istumaan, istumisessaan aavistuksen rauhaton, reagoi naapurikentän ampumiseen, päätös on kunnossa, arvosana vielä erinomainen.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo; perusasento rauhallinen, valmisteleva osuus tiivis ja keskittynyt, käskyn saatuaan tulisi se toteuttaa vieläkin nopeammin, luoksetulon tulisi olla nopeampi, eteenistuminen suora, päätösasento suora, arvosana hyvä.

Juoksusta seisomaan jääminen ja luoksetulo; perusasennto rauhallinen, seuraaminen keskittynyt ja tiivis, pysähtyy erittäin määrätietoisesti seisomaan, asennossa on rauhallinen ja tarkkaavainen, luoksetulo nopea, eteenistuminen on suora ja päätös on suora ja nopea, arvosanan erinomainen.

Tasamaanouto; perusasento rauhallinen, lähtee määrätietoisesti esineelle, paluuvauhti voisi olla aavistuksen nopeampi, luovutusvaihe kunnossa, päätös on suora ja nopea, arvosana korkea erittäin hyvä.

Vapaa hyppynouto; perusasento rauhallinen, hyppää voimakkaasti, ottaa määrätietoisesti esineen, luovutusvaiheessa pitää esinettä voimakkaasti, päätös on suora ja nopea, arvosana erinomainen.

Esteen yli kiipeäminen; edellisen toisinto, arvosana erinomainen.

Eteenlähettäminen ja maahanmeno; perusasento rauhallinen, valmistelevassa vaiheessa tiivis ja keskittynyt, lähtee määrätietoisesti etenemään, ikävä kyllä tarvitsee yhden lisäkäskyn maahanmenemiseen, ja koiran tulisi mennä vieläkin nopeammin, päätös kunnossa, arvosana korkea tyydyttävä.

Paikallaolo häiriön alaisena; käskyn saatuaan koira jää vähän ilmavaan asentoon, sen tulisi mennä maahan saakka, paikallaolossa koira on tarkkaavainen ja keskittynyt, ohjaaja tarvitsee antaa koiralle lisäkäskyn sivulle istumiseen, arvosana tyydyttävä.


Tänään kokonaisarvosana ERITTÄIN HYVÄ 92
 4 kommenttia:

  1. Kuin komea veli-poika <3 Hyvin sille käy tuommoinen mitali kaulaan! ;) Onnea vielä kerran, ihan huikean tuloksen teitte! :)

    VastaaPoista
  2. Niin siistiä, ootte huippuja! Suuret onnittelut vielä kerran! :)

    VastaaPoista
  3. Voi kiitoksia Minna!!! Kyllä toi koira se taitaa meistä mestari olla :)

    VastaaPoista