sunnuntai 22. toukokuuta 2016

EK3 koe Uurainen 21.5.2016


Väpälle ykköstulos ja luokkavoitto EK3 kokeesta pistein maasto 194, tottis 93,

yhteensä 287 pistettä.

Järjestäjänä Keki-Suomen Palveluskoirayhdistys. Koe alkoi koirien tarkastuksella, ja tämän jälkeen tottisosuudella. Kokeessa tuomarina toimi Pirjo Pasanen.


TOTTIS

Tuomarin antama yleisluonnehdinta Väpän ja minun tottisosuuden suorituksesta.
Se oli teknisesti ihan hyvää, suoritus rauhallista, liikkeet tehtiin teknisesti oikein, koiralla oli halua ja intoa tehdä niitä liikkeitä. Koira on hyvin hallinnassa. Ohjaaja työskenteli koeohjeen mukaisesti, suoritti liikkeet oikein, ei tehnyt mitään ylimääräistä, ei antanut ylimääräisiä apuja koiralle. Koiran ja ohjaajan välinen yhteistyö oli sujuvaa, ja koira halukkaasti suoritti liikkeitä. Joissakin liikkeissä arvostelussa tulee pieniä poikkeamia.
 
Vapaana seuraaminen: perusasento hyvä, seuraaminen oli iloista, hieman ohjaaja siinä joutui estämään, koira tuli vähän liian lähelle. Pysähdykset olisiva saaneet olla tarkempia. Arvosana HYVÄ.

Liikkeestä istuminen; rauhallinen ja täsmällinen perusasento, valmisteleva osa oli iloista seuraamista, istumisessa hiukan hidasteli, luoksetulo oli nopea. Arvosana ERITTÄIN HYVÄ.

Juoksusta maahanmeno ja luoksetulo; Arvosana ERINOMAINEN.

Juoksusta seisominen ja luoksetulo; Perusasento rauhallinen ja täsmällinen. Valmisteleva osuus iloista, tarkkaavaista, pysähdys oli nopea, luoksetulo saisi olla ehkä energisempi. Arvosana ERITTÄIN HYVÄ.
 

Tasamaanouto; Perusasento oli rauhallinen ja tarkkaavainen. Koira odotti rauhassa käskyä. Koira saisi mennä samalla energisyydellä kapulan tykö ja ohjaajan luokse. Koiran tulovauhdissa oli eri energia kuin menovauhdissa. Arvosana HYVÄ.
 
Hyppynouto; Perusasento edelleen rauhallinen ja tarkkavainen. Koira odottaa rauhassa käskyä, voimakkaat hypyt, paitsi tulohypyssä pieni kosketus esteellä. Arvosanan HYVÄ
 
Estenouto; Perusasento rauhallinen ja tarkkaavainen, sivulla olo oikea asentoinen, ei mitään korjattavaa. Koira odottaa rauhallisesti käskyä ja lähtee energisesti suorittamaan liikettä. Arvostelu ERINOMAINEN.
 

Eteenmeno ja maahanmeno: Valmisteleva osuus on iloista seuraamista, käskyn saatuaan koira lähtee energisesti etenemään ja käskyn saatuaan menee nopeasti maahan. Arvostelu ERINOMAINEN.

Paikallaolo häiriön alaisena; Koira on rauhallinen, mutta tarkkaavainen, on hiljaa, odottaa oman osuutensa siellä. Arvosanan ERINOMAINEN.

Tänään TOTTIKSESTA loppuarvosana ERITTÄIN HYVÄ ja pisteet 93.
 

Maasto-osuudet

 
JÄLKI
Jäljen pituus noin 300 metriä. Jälki oltiin tehty kuivaan mäntymetsään, johon oli jokin aika sitten tehty harvennus. Jälki kulki osittain risujen ja oksien peittämällä maapohjalla. Esineiden määrä jäljellä oli 4 kappaletta, ja väpä nosti ne sallitun ajan puitteissa kaikki. Etsintälinjalla koira otti ensin takajäljen, jolloin jouduin kutsumaan koiran pois. Toisessa lähetyksessä otti oikean suunnan. Jäljeltä saimme pisteet 57/60 pistettä.

HENKILÖETSINTÄ
Etsintäalue oli tehty harvaan mäntymetsään, jossa näkyvyys kummallekin puolelle rataa oli erinomainen. Kertakaikkisen upea maasto. Keskilinjalla oli pituutta 100 metriä, ja alueella oli kaksi henkilöä piilossa osittain peitettynä. Väpä nosti kummatkin maalimiehet ja ilmaisut olivat korrektit. Myös työskentely hakuradalla oli erinomaista. Pisteet henkilöhausta 70/70.
 
ESINE-ETSINTÄ
Väpä nosti kolme esinettä sallitussa ajassa. Työskentelypisteitä meni turhaan juoksenteluun, eli pisteitä esine-etsinnästä 29/30 pistettä.

PUDONNEEN ESINEEN NOUTAMINEN
Väpä seurasi ”vierellä” noin 50 m, pudotin esineen maahan. Jatkoin 150 metriä, ja jouduin antamaan lisäkäskyn vierellä kulkemiseen. Tämän jälkeen käännyin ympäri ja koira perusasentoon. Koiralle käsky ”putos”. Väpä lähti voimakkaasti esineen luokse, sieppasi sen suuhunsa ja toi sen minulle samalla vauhdilla. Luovutus ja loppuasento olivat korrektit. Pisteitä pudotetusta 19/20.

TARKKUUSETSINTÄ
Etsintäalue 3x3 oli sama kaikille koirille. Esineenä oli pieni kolikko. Väpä keskittyi hyvin työskentelemään ja löysikin esineen nopeasti. Tuodessaan esinettä, pudotti sen suustanbsa maahan. Korjasi tilanteen ilman erillistä käskyä. Tarkkuusetsinnästä pisteitä 19/20.

3 kommenttia:

  1. Kyllä se oli kuule jäljeltä 58 pistettä ;) Onnea vielä hienosta ykköstuloksesta ja valiokellon käynnistämisestä! :) T. Sihteeri :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset korjaamisesta :) Olen numeroitten kanssa aina sählinyt.

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista