lauantai 24. syyskuuta 2016

Belgien Rotumestaruus 2016 Väpälle!!!

Sunnuntaina 18.9. kilpailtiin belgianpaimenkoirien PK-rotumestaruuksista Uuraisilla! Kisan järjestäjinä toimiKeski-Suomen Palveluskoirayhdistys.

Ilmoittautumismäärät lajeittain:
JÄLKI 13 koirakkoa - tottiskarsinta maastoon
HAKU 10 koirakkoa

ETSINTÄ 1 koirakko

Aamulla kun lähdin kotoa kohti Uuuraista, oli mittarissa lukemat -1 pakkasastetta ja Höytyän kohdalla mittari näytti -3,5 pakkasastetta. Siis ihanteellinen keli. Aurinko hiljalleen kohosi kirkkaan siniselle taivaalle ja iltapaivällä oli jo monin kerroin lämpimämpää

7:15 Ilmoittautuminen alkoi
7:30  koirien tarkastukset
8:00 Kilpailun avaus kentällä

 

Tottelevaisuusosiot suoritettiin Uuraisten keskusurheilukentällä.
Jälkikoirien tottiksilla aloitettiin noin klo: 8:20, etsintäkoirakko tottisteli noin klo: 11.45 ja hakukoirat lopettelivat päivänsä tottiksilla noin klo: 12.00 eteenpäin.
Hakukoirien suoritusjärjestys arvottiin kentällä ennen maastoon lähtöä. Nostin arpanumero viitosen.

Maastot, missä esineruutu ja henkilöetsintä suoritettiin , sijaitsivat  noin 20 kilometrin päässä , lähellä toisiaan. Autoja ei tarvinnut välillä siirtää.
.
 
HENKILÖETSINTÄ, TUOMARINA Mikael Kallio

Koira teki yhteensä 12 pistoa, joista kolme oli löytöä ja yhden piston jouduin korjaamaan . Kolmannella pistolla löysi ensimmäisen maalimiehen vasemmalta puolelta hakurataa, (noin 30 metrin päästä aloituksesta) ja läheltä takalinjaa umpipiilosta. Seuraava maalimies löytyi yhdeksännellä pistolla oikealta, (noin 150 metriä aloituksesta), läheltä takalinjaa, umpipiilosta ja viimeinen maalimies löytyi osittain peitettynä pressun alta avopiilosta 12 pistolla vasemmalta (noin 250 metristä aloituksesta) ja sekin oli lähellä takalinjaa. Maasto oli verrattain tasainen ja keskilinja suora. Hakurata oltiin tehty sekametsään, jonka näkyvyys oli ajoittain hyvä.

ARVOSTELU; Ohjaaja toimii koesäännön mukaisesti, ohjaa koiraa erittäin hyvin ja rauhallisesti, ohjaaja osaa antaa koiralle myös työskentelyrauhan. Koira työskentelee energisesti, halukkaasti, alussa kaksi ensimmäistä pistoa oli hiukan vajaita, mutta sitten koira skarppaa ja käy määrätietoisesti koko alueen läpi. Käyttäytyy korrektisti maalimiehillä..   Tuomari mainitsi,  että hyvin harvoin antaa täydet pisteet työskentelystä, mutta tänään hän teki poikkeuksen ja antoi Väpälle täydet 40 pistettä. Koira ottaa rullan, tuo, vie näytölle määrätietoisesti, ei minkäänlaista maalimiehen häirintää tapahdu, kaikki ilmaisut 10, 10 ja 10. Maalimiehet kaikki löytyivät, niistä 100 pistettä, yhteensä 170 pistettä.

ESINERUUTU/ TUOMARINA Minna Moisio

Aukon reunaan päättyi esineruudun vasen sivu, kauttaaltaan oli nouseva kuusikkoinen ja sammalpeitteinen rinne, josta näki koiran työskentelyn erittäin hyvin. Ruudun takareuna oli harjanteen korkein kohta ja jos koiraan näkyvys katosi, koira oli ruudun ulkopuolella. Tuomarin kanssa menin oikeaan etukulmaan lähettämään koiraa, sillä vieno tuuli kävi vasemmalta. Väpä teki kolme löytä 3 minuutissa ja viisi eri lähetystä ehti kuitenkin tulla. Esineet olivat ”karvanoppa”, muovinen ”piikki” levy ja pehmeä nahkainen esine. ”Karvanoppa” osoittautui aika monelle koiralle hankalaksi löytää

ARVOSTELU; Työskentely oli hyvää, koira oli alusta asti tehtävien tasalla, nenä toimi hyvin, hiukan oli pureskelua, silti täydet pisteet 30.
 

TOTTIS/ TUOMARINA Sami IsopahkalaSuoritin ensimmäisenä paikkamakuun ja Väpälle se ei sopinut laisinkaan.

Videolinkki    RM 16 Väpän paikkamakuu

Paikallaolo häiriön alaisena; Täällä sitten tapahtuu, ensin käy puoli istuvassa asennossa, nousee ja haukkuu koko ajan ja on hirviän levoton, vaihtelee asentoa, ja sitten pikkuhiljaa noutojen edetessä koira kuumenee niin paljon, että lähtee liikkumaan sieltä reilummin. Arvosanan PUUTTEELLINEN.
 
Videolinkki   RM 16 Väpän tottis
 
Vapaana seuraaminen: Koira seuraa tarkkaavaisiesti ja tiiviisti, hieman vinoasentoisesti, täys käännökset ovat tiiviit, rytminvaihdoksissa juoksussa hiukan pomppii, hitaassa käynnissä seuraa tarkkaavaisesti, käännökset tiiviit, istuu nopeasti. Henkilöryhmässä koira on tarkkaavainen . Liike on ERITTÄIN HYVÄ.
 
 

Liikkeestä istuminen; Valmisteleva osa on kunnossa, istuu nopeasti, odottaessa voisi olla vieläkin tarkkaavaisempi, hienan pälyilee siinä. Arvosana ERITTÄIN HYVÄ.
Juoksusta maahanmeno ja luoksetulo; Valmistelevassa osuudessa koira hieman pomppii, maahanmeno saisi olla vieläkin nopeampi, odottaa rauhallisesti, luoksetulo on nopea, muttta saisi tulla loppuun asti samalla voimalla, istuu eteen suoraan, päättää liikkeen erittäin nopeasti,.
arvosana ERITTÄIN HYVÄ.Juoksusta seisominen ja luoksetulo; Koira pysähtyy heti käskyn kuultuaan, odottaa rauhallisesti, luoksetulo nopea, koira istuu eteen suoraan. Arvosana ERINOMAINEN.
Tasamaanouto; Siinä koira menee nopeasti kapulalle, ottaa kapulan varmasti, mutta siasi palata huomattavasti nopeammin ohjaajan tykö. Edessä koira pitä rauhallisesti kapulaa, arvosana ERITTÄIN HYVÄ.
Hyppynouto; Siinä on kauttaaltaan nopea ja varma suoritus, edessä koira on rauhallinen, pitää kapulaa varmasti, arvosana ERINOMAINEN.


Estenouto; Sama homma, kauttaaltaan nopea ja varma suoritus arvosana ERINOMAINEN.
Eteenmeno ja maahanmeno: Koira hiukan ennakoi eteenmeno käskyä, mutta etenee suoraan ja määrätietoisesti, menee nopeasti maahan, odottaa rauhallisesti, arvosana ERINOMAINEN.
 
Loppuarvosana tänään HYVÄ, ja pisteittä 86.
Vuoden 2016 Belgien Rotumestari Giramin Elric "Väpä" ja Minna Sarvanne

Tulokset/ HAKUKOE

1. GIRAMIN ELRIC, ohjaaja, Minna Sarvanne
Esine 30, Haku 170, Tottelevaisuus 86, Yhteensä 286

2. TIETENKIN PARKKIPIRKKO, Ohjaaja Tuija Hiltunen
Esine 22, Haku 161, Tottelevaisuus 83, Yhteensä 266

3. FIGARON ORPHEUS, ohjaaja Risto Puupponen
Esine 14, Haku 158, Tottelevaisuus 90, Yhteensä 262

KIIRASTULEN AATOS, ohjaaja Petra Bergström
Esine 14, Haku 155, Tottelevaisuus 93, Yhteensä 262

OFF LINE'S YES SENSEI, ohjaaja Sami Savukoski
Esine 14, Haku 157, Tottelevaisuus 85, Yhteensä 256

MUSTANTASSUN KONU, ohjaaja Tanja Fagerlund
Esine 14, Haku 158, Tottelevaisuus 81, Yhteensä 253

PYSÄKIN DAIKA TUULI, ohjaaja Riikka Makkonen
Esine 30, Haku 113, Tottelevaisuus 87, Yhteensä 230

FROSTY FOREST SIDESWIPE, ohjaaja Suvi Koivunen
Esine 21, Haku 115, Tottelevaisuus 91, Yhteensä 227

PYSÄKIN GEIJU, ohjaaja Kristiina Sarjokari
Esine 13, Haku 115, Tottelevaisuus 85, Yhteensä 212

Palikat, Joukkeumestaruus hopeaa!


Rotumestaruuksissa kisattiin myös joukkuemestaruuksista! Joukkueet ilmoitettiin kisa-aamuna ilmoittautumisen yhteydessä. Joukkueessa voi olla maksimissaan 4 koiraa, kolmen parhaan pisteet laskettiin joukkuetulokseksi. Joukkueen koirakot voivat kilpailla eri lajeissa..

Belgit joukkuekilpa tulokset:

1. KARVAA, KORVAA JA KANSANHUVEJA
Petra Bergström 262
Risto Puupponen 262…
Minna Lipasti 275
Savukoski Sami (256)
Yhteensä 799 p.

2. PALIKAT
Minna Sarvanne 286
Kati Leppänen 268
Tiina Hakkarainen (71)
Suvi Koivunen 227
Yhteensä 781 p.

3. TEAM MALIT
Ria Hursti-Mäenpää 251
Tarja Parviainen 256
Helena Niemi 253
Yhteensä 765

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti