lauantai 10. syyskuuta 2016

Pohjois-Hämeen palveluskoirien piirinmestaruuskilpailu 3.-4.9.2016 Lempäälä

 

Järjestäjänä toimii Lempäälän-Vesilahden Koirakerho (LeVek) yhdessä Toijalan Seudun Koirakerhon (Toisk) ja Valkeakosken Kennelkerhon (Valkk) kanssa.
Lajeina jälki, haku ja EK.

AIKATAULUT

LAUANTAI 3.9.

8:15 - 9:00 Ilmoittautuminen, rokotusten- ja koirientarkastus

9:10 Koirakot lajeittain järjestykseen parkkipaikalle

9:15 Avajaiset kentällä.

10.00 Tottelevaisuudet alkavat: EK-koirat (2)
10.45 EK-koirien pudotetun esineen rata

10.30- 12.00 Tottis/hakukoirat (7)
12.00-14.00 Tottis/jälkikoirat (9)
10.00-14.30 Esineruutu. Koirakot siirtyvät tottelevaisuusosionsa suoritettuaan esineruutuun (paitsi EK-koirakot, joilla on pudotetun esineen rata ennen esineruutua)
 
SUNNUNTAI 4.9.
Kaikki menevät suoraan maastojen kokoontumispaikoille sovittuna aikana ajo-ohjeiden mukaan.
Päättäjäiset ja palkintojenjako on kerhotalon kentällä noin klo 13.
 

Lauantai ja Avajaiset

kuva Pia Heinilä

 
kuva Pia Heinilä

 

Tottis

yhteensä 88 pistettä/ Tuomari Jani Heinilä

Koira tekee hyvin halukasta ja temperamenttista työskentelyä, se on tarkkaavaista, noudot on priimat, kun on esteet, mutta tasamaanoudossa ns palaa yli. Mutta hyvää tekemistä kaiken kaikkiaan. Ohjaaja toimii koesääntöjen ohjeen mukaisesti.       Videolinkki        Pohjois Hämeen Piirinmestaruus TOTTIS

 
 
kuva Pia Heinilä
Vapaana seuraaminen: Koira on hyvin tarkkaavainen, aktiivinen, koira suorittaa hyvin, asento pitkällä suoralla voisi olla hieman suorempi, se on hiukan vino, kulmissa, täyskäännöksissä tarkkaavainen ja varma, istuminen nopea ja suora, vauhdinvaihdossa juoksussa koira pomppii, siinä se saisi askeltaa normaalisti, hitaassa taas erittäin tarkkaavainen ja varma, samoiten henkilöryhmässä koira on erittäin tarkkaavainen ja varma. Liike on ERITTÄIN HYVÄ
.
kuva Pia Heinilä

 

kuva Pia Heinilä

 

kuva Pia Heinilä

 

Liikkeestä istuminen; Valmisteleva osuus on kunnossa, koira reagoi käskysanaan, voisi istua vieläkin nopeammin ja saisi olla rauhallisempi siinä, pää pyörii siinä. Arvosana HYVÄ.
 
Juoksusta maahanmeno ja luoksetulo; Valmistelevassa osuudessa koira on tarkkaavainen ja varma, koira reagoi käskysanaan, mutta voisi mennä nopeammin maahan, luoksetulo on nopea suora ja tiivis ohjaajan eteen, sivullemeno ja perusasento suora ja kunnossa.arvosana HYVÄ.
 
kuva Pia Heinilä
 
 
Juoksusta seisominen ja luoksetulo; valmistelevassa osuudessa koira on tarkkaavainen ja varma, koira reagoi käskysanaan, mutta voisi pysähtyä vieläkin nopeammin, koira suorittaa ripeän luoksetulon, mutta edessä koira saisi olla suoremmassa, se on jo valmiiksi menossa sivuun, sivullemenoaseto kuitenkin suora. liike HYVÄ.
 
kuva Pia Heinilä

kuva Pia Heinilä
 
 

Tasamaanouto; Perusasento saisi olla varmempi, se on levoton, pomppaa pystyyn, ei kuitenkaan karkaa, lähtee käskystä, ottaa kapulan nopeasti, saisi tulla samalla voimalla takaisin, kuin menee, pitää kapulaa rauhallisella varmalla otteella, on tiiviisti ohjaajan edessä, ohjaaja rytmittää hyvin arvosana HYVÄ.

 
kuva Pia Heinilä

kuva Pia Heinilä

kuva Pia Heinilä

 


Hyppynouto ja Estenouto; Molemmissa perusasento kunnossa. Erittäin tehokkaita ja nopeita noutoja, koira tempaisee kapulan, pitää rauhallisella varmalla otteella , tulee tiiviisti luovuttamaan, sivullemeno suora ja nopea. Molemmista arvosana ERINOMAINEN.
 
kuva Pia Heinilä

kuva Pia Heinilä
 

Eteenmeno ja maahanmeno: Valmistelevalla osuudella koira saisi olla hieman tarkkaavaisempi, koira etenee päämäärätietoisesti, mutta saisi reagoida käskyyn nopeammin, liike menee vähän pitkäksi, ja toisellakin käskyllä se vielä hetken miettii ennenkuin se menee maahan.Pysyy maassa, nousee aktiivisesti ylös, kun ohjaaja palaa koiran tykö. Arvosana TYYDYTTÄVÄ.


Paikallaolo häiriön alaisena; Koira menee käskystä maahan, on siellä hyvin pitkää ihan ääneti, sitten sieltä kuuluu muutamia ääniä hetken aikaa, mutta pysyy kyitenkin paikallaan, eikä liiku mihinkään Arvosanan ERITTÄIN HYVÄ..Maastot yhteensä 171 pistettä

 

Pudonneen esineen noutaminen/ tuomari Tapio Toivola


Tuomari kehui, että koira on energinen, ohjaaja tekee koeohjeen mukaisesti. Viennissä koira pysyy hallinnassa sillä tavalla kuin koeohjeessa edellytetään pysyvänkin, koira ottaa hyvän lähtöasennon, lähtee hyvin ja tulee vauhdikkaasti, hiukan vauhtiaan hidastaen  esineelle, johon reagoi heti, mutta menee vähän yli, tarttuu esineeseen, lähtee tuomaan ohjaajalle, mutta kun koira ei näe ohjaajaa, lähtee juoksemaan kohti tuomaria, heti kun havaitsee, että kohteena on tuomari, korjaa itsenäisesti, ilman apuja suunnan kohti ohjaajaa. Esinetyöskentelyssä koira pitää esinettä rauhallisesti ja varmasti, luovuttaa sen koeohjeen edellyttämällä tavalla ja siirtyy käskystä hyvään loppuperusasentoon. Lähettämisestä arvosana erinomainen, suorituksen läpikäymminen erittäin hyvä, esinetyöskentely erittäin hyvä myöskin, esineen luovutus erinomainen, kokonaisarvosanan erittäin hyvä 18/20 pistettä.

 

ESINE-ETSINTÄ/  tuomari Virve Köppä

 
Esineruutu oli hieno-mutta meille tosi vaikea ja taisi olla muutamalle muullekin. Vanha hiekkakuoppa, joka oli alkanut kasvamaan umpeen-pieniä männynrtaimia siellä hiekan joukossa ja sitten ne esineet. Nosti yhden ja hienosti työskenteli, mutta kahta muuta ei löytänyt.
 
kuva Kati Heikkinen

kuva Kati Heikkinen
 
Tuomari arviointi oli, että koira tekee kovasti töitä, mutta kaksi esinettä jää löytymättä. Esineen minkä koira haki, oli mallisuoritus. Koira sai hajun ja se paikallisti sen, löysi esineen, toi esineen ohjaajalle riittävällä nopudella, luovuttaa esineen erittäin kauniisti, esine, vaikka oli kuminen kapea, niin pysyi hyvin koiran suussa, arvosanan puutteellinen,10 pistettä.
 
 

Lauantaina, noin kello 15.00 kokoonuttiin kerhotalolla, jossa annettiin seuraavan päivän kokoontumisohjeet ja sunnuntai aamun aikataulut ja ajo-ohjeet maastoon. Sunnuntaina oli tulossa ensin  jälki, sitten haku ja viimesenä tarkkuus.

Sunnuntai

JÄLKI/ tuomari Tapio Toivola

Janatyöskentely ERITTÄIN HYVÄ, vaikkakin koira lähti heti käskyn kuultuaan heti oikealle, ja sitä on vaikea sanoa, oliko siinä mitään hajua vaiko ei. Tuomari kehotti miua menemään eteenpäin, ja sieltä lähetys onnistui paremmin, ja koira lähti oikeaan suuntaan jäljestämään. Löysi kaikki neljä keppiä, ja pisteitä yhteensä 58.
 

HENKILÖETSINTÄ/ tuomari Tapio Toivola

 
 
Väpä löysi toisella pistolla, noin 25 metrin päässä aloituksesta ja läheltä takalinjaa, vasemmalta puolelta, osittain peitetyn maalimiehen. Toinen maalimies löytyi läheltä takakulmaa, 50 metristä umpipiilosta. Yhteensä pistotin koiraa 9 kertaa, joista kaksi oli löytöjä. Aikaa meni 7 minuuttia 30 sekuntia. Tuomari arvosteli seuraavan laisesti; Koira työskenteli hyvin, meni sinne minne käskettiin ja eteni maastossa hyvin. Työskentelystä ERITTÄIN HYVÄ 19/20, koska ohjaaja ei ihan aina tiennyt, missä koira oli. Ensimmäinen ilmaisu OK, ottaa hyvin rullan suuhun, vie riittävän suoraan piilolle, maasto huomioon ottaen. Toinen ilmaisu, jolloinka ohjaaja käski koiran pois tavallaan juuri kun ilmaisu oli alkamassa, Koira hamusi jo rullaa, mutta ei sitten ottanut sitä ja juoksi ohjaajan tykö. Seuraavalla kerralla otti rullan. Tästä ilmaisusta tuli hyvä . Ilmaisut 17/20. maalimiehet 30/30. Yhteensä 66 pistettä
 

 

TARKKUUSETSINTÄ/ tuomari Tapio Toivola

Etsintäalue 3x3 oli sama kaikille koirille. Esineenä oli pieni mutteri. Väpä sai työskentelystä erittäin hyvän 9/10 ja esineestä 10/10 eli tarkkuusetsinnästä pisteitä yhteensä 19/20.

 

Palkintojen jako

 

EtsintäkoePohjois Hämeen Piirinmestaruus 2016


1. Minna Sarvanne ja Giramin Elric EK3 piteet 259

2. Ritva Suoniemi ja Varjoahon Nasta Kaveri EK3 pisteet 236 

 
 

 
Kuva Pia Heinilä 


 


  


 


 


 


 

 
 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti