tiistai 13. maaliskuuta 2018

Belgien RM Jälki, 23.9.2017 Kiiminki


Kilpailujen päätapahtuma alueena toimi Oulun Palveluskoirayhdistyksen tilat Kiimingissä. Koe oli jaettu kahdelle päivälle, lauantaina suorittivat jälki- ja EK koirat osuutensa ja sunnuntaina haku- ja viestikoirat.
Lauantaina  kisatoimisto aukesi klo 8.00 ja koirien tarkastus  oli klo 8.30. Virallinen kokeen avaus klo 9.00. Kilpailujen ylituomarina toimi Juhani Petäjistö, joka lauantaina arvosteli myös EK koirien suorituksia. Jäljen tuomarina toimi Sami Isopahkala ja esineruudussa tuomarina oli Mari Moisala. Jälkikoiria ilmoittautui 13 kpl, EK koiria 3 kpl. 


Kokeessa ensin suoritettiin tottis ja vasta niiden jälkeen maastot. Maastoon pääsi 10 parasta jälkikoiraa tottisosuuden perusteella.

TOTTIS


Tottisosuus 93 pistettä


Vapaana seuraaminen: Kaavion alussa koira hiukan levoton, pomppii siinä, mutta seuraaminen tasaantuu pitkän suoran jälkeen. Sen jälkeen seuraaminen on tiivistä, oikea asentoista koko kaavion ajan, samoin käännökset ovat tiiviit nopeat, rytminvaihdoksen juoksussa hyppii hiukan, mutta hitaassa käynnissä se seuraa tarkkaavaisesti, istuu nopeasti J-sakarassa. Henkilöryhmässä koira on varma. Arvosana ERITTÄIN HYVÄ.

Liikkeestä istuminen; Käskyn saatuaan saisi istua vieläkin nopeammin, odottaa rauhallisesti, arvosana ERITTÄIN HYVÄ.

Juoksusta maahanmeno ja luoksetulo; Valmistelevassa osuudessa hieman pomppii, käskyn saatuaan voisi mennä vieläkin nopeammin maahan, odottaa rauhallisesti, luoksetulo saisi olla nopeampi, eteen koira istuu suoraan. Arvosana HYVÄ.

Juoksusta seisominen ja luoksetulo; Käskyn saatuaan, pari askelta ottaa, mutta jää sitten siihen. Odottaa rauhallisesti, luoksetulo saisi olla voimakkaampi, eteen koira istuu hieman vinoon. Arvosana HYVÄ.

Tasamaanouto; Koira menee nopeasti kapulalle, ottaa sen varmasti, saisi tulla samalla voimalla myös ohjaajalle päin, edessä koira on rauhallinen, pitää kapulaa varmasti, arvosana ERITTÄIN HYVÄ.

Hyppynouto; Menohyppy on nopea, pieni kosketus tulee paluuhypyssä, paluuhyppy myös nopea, edessä koira on rauhallinen, istuu tiiviisti, arvosanan ERITTÄIN HYVÄ.

Estenouto; Nopeat varmat kiipeämiset molempiin suuntiin ja edessä pitää kapulaa rauhallisesti ja varmasti, arvosana ERINOMAINEN.

Eteenmeno ja maahanmeno: Etenee nopeasti ja määrätietoisesti, maahankäskyä noudattaa nopeasti, odottaa rauhallisesti, voisi olla vieläkin tarkkaavaisempi, hieman pää pyörii, arvosana ERINOMAINEN.

Paikallaolo häiriön alaisena; Koira voisi mennä vieläkin nopeammin maahan, ja nousta nopeammin ylös, paikkamakuussa koira on rauhallinen koko ajan, tästä arvosanan ERINOMAINEN.

Tänään TOTTIKSESTA loppuarvosana ERITTÄIN HYVÄ ja pisteet 93.


JANA 34 pistettä (takajälki)
KEPIT 3kpl x 20 yht. 60 pistettä
ESINERUUTU 29 pistettä

MAASTO yhteensä 123 pistettä
Tälläerää ei tulosta, pisteitä yhteensä 216.

1 kommentti:

  1. Thanks for sharing the points Tottis achieved. They did such a wonderful job with a score of ninety three. This was a very enjoyable post. Have a great rest of your day.
    World of Animals

    VastaaPoista