tiistai 13. maaliskuuta 2018

HK3 Uurainen 1.10.2017

HK3 ykköstulos. 

Tottisosuus 85 ja maastot 194, yhteensä 279 pistettä. 

Tottisosuuksien tuomarina toimi Laura Pitkänen. Maastot arvosteli Anni Rytkönen.

Kokeen järjestäjänä SPL K-S ry.
Koe alkoi koirien tarkastuksella. Kokeessa ensin suoritettiin tottis ja vasta niiden jälkeen maastot.

TOTTIS
Kokonaisuutena koira on energinen, se on korkealla tasolla koulutuksellisesti, mutta tänään tulee eteen joitakin juttuja, mm paikallaolossa ja eteen lähetyksessä. Ohjaaja ohjaa koiraa hyvin, ja koe-ohjeen mukaan. Koiran ja ohjaajan suhde on kunnossa.


Vapaana seuraaminen: Alussa koira saisi olla keskittyneempi, se pomppii ja edistää jonkin verran, ja ajoittain myös jonkin verran popikittaa. Ensimmäinen täyskäännös on hiukan väljä, rytminvaihdoksien jälkeen koira keskittyy paremmin, sillä on erinomainen hidas käynti, ja hyvä juoksuosuus, pysähdyksessä istuminen on nopea, ryhmäkäyttäytyminen on kunnossa, liike on ERITTÄIN HYVÄ.

Liikkeestä istuminen; Valmistelevassa osuudessa koira saisi olla keskittyneempi, se jonkin verran pomppii, reagoi erittäin nopeasti käskyyn, mutta saisi vieläkin istua hieman nopeammin ja olla siellä istuessaan keskitrtyneempi ohjaajan suuntaan. Liike ERITTÄIN HYVÄ.

Juoksusta maahanmeno ja luoksetulo; Tässäkin valmistelevassa osuudessa koira saisi olla tarkempi, hieman pomppii, reagoi vielä nopeasti käskyyn, luoksetulo on nopea, mutta voisi olla jonkin verran voimakkaampi, koira on korrekti edessä ja sivulla, liike on ERITTÄIN HYVÄ.

Juoksusta seisominen ja luoksetulo; Koira pomppii jonkin verran valmistelevassa osuudessa, reagoi erinomaisesti käskyyn, seisoo hyvin ja keskittyneesti paikallaan, luoksetulo on muuten kunnossa, mutta siinä loppuvaiheessa koira törmää kevyesti ohjaajaan, loppuperusasento kunnossa, liike on ERITTÄIN HYVÄ.

Tasamaanouto; Tässä koira keskittyy erinomaisesti, nopea lähtö, hyvä kapulan otto, nopea paluu, erinomainen luovutus, liike on ERINOMAINEN.

Hyppynouto; Heittovaiheessa koira on keskittynyt, menohypyssä tulee kosketus esteeseen, hukkaa esineen, ei heti nää missä se on, mutta hyvin hakee sen. Se hiukan hidastaa koiran paluuvauhtia, ottaa nopeasti kapulan tullessaan, hyvä takaisin hyppy, hyvät rauhalliset varmat pidot, hyvä luovutus, liike on HYVÄ.

Estenouto; Hyvät ylitykset molempiin suuntiin, hyvä pito, ja tässäkin kopira hukkaa kapulan esteen toisella puolella, mikä hidastaa jonkin verran koiran takaisintuloa, liike on ERITTÄIN HYVÄ.

Eteenmeno ja maahanmeno: valmistelevassa osuudessa koira saisi olla tarkkaavaisempi, keskittyneempi, se lähtee hyvin, suoraviivaisesti, reagoi ensimmäiseen käskyyn, mutta valitettavasti tarvitaan toinen käsky, että koira saadaan maahan, se on rauhallinen ja tarkkaavainen ohjaajan lähestyessä, liikkeen loppuosa on kunnossa, liike on TYYDYTTÄVÄ.

Paikallaolo häiriön alaisena; koira jätetään sinne hyvin, se on alussa rauhallinen, en tiedä vaikuttaako suorittavan koiran ääntely tässä, sillä koira haukkuu parin tehdessä luoksetuloa yksi. Ääntelee muutenkin siellä ja haukkuu muissakin parin osioissa. Koira saisi olla rauhallisempi, ja tarkkaavaisempi ohjaajan suuntaan, liikkeen loppu on kunnossa, liike on YLÄPUUTTEELLINEN.

Tänään TOTTIKSESTA loppuarvosana HYVÄ ja pisteet 85.

HENKILÖETSINTÄ yhteensä 168 pistettä.


ESINE-ETSINTÄ yhteensä 28 pistettä.
1 kommentti:

  1. We are just amazed by the way each category is put together to see each ability during the testing. Thanks for sharing this very informative post. Have a wonderful rest of your day.
    World of Animals

    VastaaPoista