maanantai 19. maaliskuuta 2012

Koiramainen viikonloppu

Viikonloppu oli todella onnistunut, sillä se oli melkeimpä pelkkää koiraharrastamista mukavan porukan kanssa. Sunnuntaina ehdin  vielä illalla Ponilaakson maneesiin ja lauantaina olin Kana Areenalla Sari Niirasen koulutuksessa.  Asiaa päivästä myöhemmin, kunhan saan kaikki purkitettua.

Nyt kuitenkin palaan maneesiin, missä myöskin sain päivitettyä tekemiseni koiran kanssa, sillä onneksemme Miia oli paikalla.

Eli seuraavanlaista.

”Kisamaisessa aloituksessa” sivulle siirtyminen aukeaa, koska siirtymisen jälkeen olen joka kerta haukuttanut koiraa. Jotta saan asennon korjattua, jätän haukutuksen pois ja lähdetäänkin suoraan seuraamiseen perusasentoon siitymisen jälkeen.

Koiran seuraamispaikka liian takana, johtuen magneetilla kiinni olevan patukan paikasta. Lapa tuulisi pysyä polven kohdalla.  Nyt magneettipatukka selästä pois ja jatketaan kainalon edessä oikeassa kädessä olevalla patukka-palkalla.

Liikaa kehua, eli koiran seuraaminen huononee kehun aikana, kun se jää odottamaan ”hyvä”sanan jälkeen tulevaa palkkasanaa ja palkkaa. Kehua tulisi alkaa miettimään, milloin sitä käyttää, ei aina ”Hyvä” ”Hieno” ja heti perään”Zip”.

Seuraamisen juoksuun lähteminen Väpällä hidasta ja se jää taakse. Käsky ”Seuraa”, sitten vasta juoksuun ja kun koira oikeassa paikkaa, niin ”zip” palkka lentää eteen.

Ruualla hyppyä. Patukalla hyppyä ei kannata ottaa, sillä Väpän tyyli on ihan sellainen, että viis veisaa, jos vähän kolisee. Mennään matalalla lennolla, silmät kiiluen kohti patukkaa/palloa. Autan myös namikädellä koiraa pyrkimään ylöspäin hypyssä :) Ei ihan onnistunut vielä maneesissa:)

Sitten en ota iskunoutoa vähään aikaan, sillä  kun koira ottaa kapulan suuhun, kääntyy minuun päin  ja kun huudan jossakin vaiheessa ”zip” se saa pudottaa kapulan ja juosta palkalle.  Kolmasti  kapula on iskeytynyt kovassa vauhdissa Väpän takajalkaan, aiheuttaen hetkellisen ontumisen.

Nyt on viikko aikaa ohjaajalla korjailla virheitä, sillä ensi sunnuntaina on sitten Giramin koulutuspäivä Kanalan Areenalla :) Innolla odotan päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti