tiistai 26. maaliskuuta 2013

Koskensalo 19.3.2013

Väpä on selkeä koira
 
Ja niimpä tämä minun pieni alokas Väpä poika teki maanantaina vierailun Kärkölään, Komentajan kouluun. Sieltä palattiin muutamaa erittäin hyvää koulutusvinkkiä rikkaanpana, eli ei laisinkaan turha reissu. Kiitokset Marko Koskensalo!
 
Lähdettiin Kärkölään Maijan ja toopermannin taustajoukkoihin ja samalla päästiin tarkistamaan omakin tilanne seuraamisessa ja noudoissa.
 
Haukun tasoa-voiko sitä vielä parantaa??? Jos on hyvä suhde ohjaajaan, dominanssin (-haluaa hallita) aikaansaaminen haukussa voi olla aika haastavaa. Mutta kiihkeemmäksi voi koiran saada sanoi Koskensalo.
 
Seuraaminen. Väpän seuraaminen oli teknisesti hyvää, virekin oli hyvää, ei pompota missään tapauksessa liikaa- Ylipäätänsä seuraamisessa ei ollut hirveästi sanomista.   "Oikein näyttävää seuraamista" , kehuttiin.
 
Tehdään seuraamiseen pieni ongelma-katotaan mitä sitten tapahtuu. Otettiin Väpällä vähän pitempi seuraaminen ja ohjaaja oli passiivinen, pysähdys ja pitkä odotus. Odotettiin, lähteekö koiran vire laskemaan vaiko nousemaan. Väpän vire hiukan laski, ja syy todennäköisesti on se, sanoi Koskensalo, että koiraa on palkattu haukuttamalla vireen laskusta.
 
Koira tulisi opettaa pitemmällä ajalla nostamaan viettiään ylös. Nyt on aika muuttaa Väpän päässä ajatusmaailma toisin päin- mitä pitempi seuraaminen sitä enemmän vietti nousee. Nuorelle koiralle tehdään niin, että kun vire lähtee laskemaan, vaaditaan korkeampaa virettä. Sen jälkeen kun koira on korkeammassa vireessä, niin sitten vasta haukuttaminen. Ja hukuttamisella tehdään vielä enemmän virettä, ja siitä sitten mennään uudestaan seuraamiseen ja palkataan koira.
 
Luoksetulo-harjoitellaan saaliskyttäys pois Väpällä on nouto jo hyvä, ainoastaan se voisi olla voimakkaampi. Aluksi pelkkää luoksetuloa ja siihen   viettiä. Lyhyt matka ja tämän jälkeen pitkä matka. Ja sen jälkeen, kun koira on siinä oikeasti hyvä, niin sitten vasta noutoharjoituksiin. Ja ns kolmionoutoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti