maanantai 7. heinäkuuta 2014

Ipo 2, Jämsä, 6.7.2014


osa A

Vieraan henkilön tekemä jälki, vähintään 400 askelta, 3 suoraa, 2 kulmaa, 2 esinettä, ikä vähintään 30 minuuttia, jäljestämisaika 15 minuuttia.

Arvostelu: Kokonaisuutena koiran työskentely on varmaa ja itsenäistä, hyvin keskittynyttä, lähes koko suorituksen ajan ideaali, ihan pientä tulee vastaan ainoastaan ensimmäisellä suoralla. Jäljen lähtö on ok, rauhallinen, työskentelee itsenäisesti, maanläheisesti. Ennen ensimmäistä esinettä tekee pienen tarkastuksen ohjaajaan päin, mutta jatkaa tämän jälkeen itsenäisesti ja tulee esineelle, ilmaisee esineen nopeasti ja riittävän suorasti, jatkolähetys ok, ensimmäinen kulma ok, toinen suora ei huomauttamista, toinen kulma ja koko jäljen loppuosuus ei huomauttamista.
Yht. 99 pistettä

osa B

Arvostelu:
Vapaana seuraaminen; Koira on vahva koira ja seuraaminen on kiinteää ja vähän turhankin kiinteää. Loppua kohden parantaa. Liike erittäin hyvä.
Liikkeestä istuminen; Muuten ok, mutta kun ohjaaja jättää sen, koiran tulisi olla tarkempi ohjaajan suuntaan. Liike erittäin hyvä.
Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo; sama toistuu tässä liikkeessä, kun jätän koiran maahan, koira vilkuilee kanssakilpailijan koiraa. Sivulle tuloon vaatii lisäkäskyn. Liike erittäin hyvä.
Liikkeestä seisominen; ei huomauttamista. Liike erittäin hyvä.
Tasamaanouto; ei huomauttamista. Liike erittäin hyvä.
Hyppynouto; muuten hyvä, mutta kun koira tulee luovutukseen, asento on vino. Liike erittäin hyvä.
Estenouto; Paluuhyppy jää tekemättä. Liike tyydyttävä.
Eteenlähettäminen ja maahanmeno; Koira on nopea, irtaantuu hyvin, maahanmenoon tarvitsee kaksi käskyä, liikkeenä tyydyttävä.
Paikallaolo häiriön alaisena; on kunnossa. Liike erinomainen.
Yht. 86 pistettä

Osa C

Kokonaisuutena vauhdikas koira, mutta jonkin verran kurinalaisuutta pitäisi lisätä ja puruotteessa on jonkin verran sanomista, viimeiset metrit pitäisi mennä vieläkin voimakkaammin.
Arvostelu;
Avustajan etsintä risteillen; koira on määrätietoinen, päämäärähakuinen.
Vartiointi ja haukkuminen; koira aloittaa hyvin haukkumisen, se voisi olla hivenen painostavampi, puree kerran avustajaa, irroittaa siitä itsenäisesti.
Avustajan pakoyrityksen estäminen; koira on hiukan oma-aloitteinen, menee suorituksen alussa maahan itsenäisesti, koira pitäisi mennä kiinni nopeammin ja ote oli hivenen levoton, irroitus ok, samoin vartiointi.
Hyökkäyksen torjuminen vartioinnissa; saisi olla vieläkin vahvempi, ote saisi olla vieläkin yhtenäisempi, selvästi levoton, irroitus ok.
Selkäkuljetus; koira on hyvin ohjaajan hallinnassa.
Hyökkäyksen torjunta; liike ok, ote saisi tässäkin olla yhtenäisempi, irroitus ok ja samoin jälkivartiointi, koira on kiva hiljainen ja hallitsee hyvin itsensä.
Liikkuvan avustajan hyökkäys koiraa kohti; koira saisi olla loppuvaiheessa vieläkin voimakkaampi, ote saisi olla pitävämpi, irroitus ok, vartiointi ja sivukuljetus ovat kunnossa.
Yht. 86 pistettä
Video A,B, C Jämsä
Kiitokset videoinnista vastaaville, Heidille ja Harrille!
Kuvaista kiitokset Päivi Lingvistille!

 
 
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti