keskiviikko 29. lokakuuta 2014

A, B, C Jämsä 18.10 2014


Kylmänä lauantai aamuna oli IPO 3 koe Jämsässä. Tuomarina toimi Outi Hermiö. 


Kokeen A osa suoritettiin ensimmäisenä. Jälki käveltiin -9 asteen pakkasessa. pelto oli kauttaaltaan huurussa,  matalaa heinää, osittain myös multa oli myös näkyvissä. Liekkö sääolosuhteiden takia, koira haeskeli kovasti askelia ja yhdessä kulmassa tarkisteli liinan mitan. Jäljen haastavuudesta kertoi myös se, että Väpä otti toisen jälkiesineen suuhunsa ilmaisun yhteydessä, mitä se ei ole koskaan tehnyt aiemmin. Loppuun kuitenkin päästiin, ja kaikki esineet ilmaisi, niin pisteitä tuli jäljeltä yhteensä 83.

Video   A osa
 
 
Kokeen B osa oli vuorossa seuraavana ja olin ensimmäisen paikkamakuussa. Tänään olisi ollut mahdollisuus tehdä erinomainen tottis, jos ei olisi tullut kahta pientä virhettä .

Tuomari Outi Hermiö kehui, että koira on erittäin korkealle koulutettu , joka pitää kohtuullisen hyvin paikallaolossa pään kasassa ja koiralla on erittäin kauniit noudot. Ne ovat harmoniset, mitään ei ole liikaa, koira pysyy kasassa, hieno katsoa. Hän myös lisäsi, että koira ohjataan ja esitetään kauniisti.
Vapaana seuraaminen; koira on melkein koko suorituksen ajan keskittynyt, ainoastaan toisessa täyskäännöksessä tulisi olla vielä tarkkaavaisempi, nimittäin koira vilkaisee paikallaolokoiraa ja henkilöryhmään mennessä sen tulisi olla vieläkin keskittyneempi. Seuraaminen on energinen, tiivis ja se on suora lähes koko suorituksen ajan. Juoksussa pikkaisen pyrkii pomppimaan, kokonaisuutena erittäin kaunis esitys, arvosana korkea erittäin hyvä.
Liikkeestä istuminen; koira on valmistelevassa osassa korrekti, energinen, suorittaa erittäin nopean istumisen, se on varma siinä, mutta odotusajan loppuosassa sen tulisi olla vieläkin tarkkaavaisempi ohjaajan suuntaan, kuitenkin vielä arvosana erinomainen.
Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo; Ohjaaja unohti olevansa kolmasluokassa, johon kuuluu maahan käsky juoksusta. Koira menee nopeasti kävelystä maahan, se on erittäin rauhallinen odotusvaiheessa, tekee nopean suoran ja voimakkaan luoksetulon, on edessä suora ja siirtyy erinomaisesti loppu perusasentoon. Tuomari rankaisee ohjaajaa, arvosana korkea hyvä.
Seisominen ja luoksetulo; Jälleen valmistelevassa osuudessa muutoin tarkkaavainen, mutta pyrkii pomppimaan, reagoi nopeasti käskyyn, se jää varmasti paikoilleen, se on nopea, keskittynyt, tekee erittäin nopean ja suoran luoksetulon, sen tulisi olla edessä aavistus vielä lähempänä, ja loppuasento aavistus vielä suorempi, arvosana erittäin hyvä.
Tasamaanouto; Koira on rauhallinen heittovaiheessa, menee erittäin nopeasti esineelle, ottaa sen suuhunsa ja se pystyisi tässä vielä tekemään vieläkin nopeammin, paluuvauhti saisi olla aavistuksen nopeampi ja määrätietoisempi, se luovuttaa suoraan ja korrektisti, on oikealla etäisyydellä, erittäin rauhallinen ja kaunis ote esineestä, kuten on myös kaikissa muissakin noudoissa, pienenä miinuksena loppuperusasento tulisi olla vieläkin suoraviivaisempi, arvosana erittäin hyvä.
Hyppynouto; Tässä koiran tulisi olla heittovaiheessa ihan vähän rauhallisempi, tekee erittäin voimakkaat ja energiset hypyt molempiin suuntiin, ne eivät ole niinkään valtavan ilmavat, vaan niissä on voima ja määrätietoisuus, ottaa hyvin esineen suuhunsa, sen tulisi aavistus luovuttaa suorempana, sen ote on jälleen esineestä erittäin varma, rauhallinen, ja se on korrekti. Ohjaaja jaksottaa hienosti, loppuperusasento suora ja nopea, arvosanan erinomainen.
Estenouto; Jälleen edellisen toisinto, aavistus rauhallisempi heittovaiheessa, erittäin voimakkaat kiipeämiset molempiin suuntiin, esineen pito rauhallinen ja varma, luovuttaa korrektisti oikealla etäisyydellä ja suorassa, loppu perusasento on tässä riittävän suora, liikkeenä erinomainen.
Eteenlähetys ja maahanmeno; se on jälleen valmistelevassa osassa suora ja korrekti, irtautuu erittäin nopeasti ja voimakkaasti eteen, se reagoi maahan meno käskyyn, mutta sen tulisi mennä vielä nopeammin maahan, on rauhallinen odotusasennossa, ottaa korrektin loppuperusasennon, arvosana erinomainen.
Paikallaolo häiriön alaisena; Pientä hässäkkää, ja tulee pieni apu, kun ohjaaja antaa koiralle maahan käskyn, ja heti ohjaajan poistumisen aikana koira nousee istumaan, menee kuitenkin parin maahan menoliikkeessä takaisin maahan. Noutojen aikana koira alkoi ääntämään ja sitten käy uudemman kerran istumassa ja istuu loppuun asti. Koira ei varsinaisesti liiku paikaltaan yhtään, arvosana tyydyttävä.
Tänään kokonaisarvosanan Erittäin hyvä 93 pistettä.

Video B osa

Kokeen C osa.  Koira tulisi tänään olla paremmin ohjattavissa, sama hallinta, kuin mitä tottiksessa nähtiin, niin tänne C osaan sanoi tuomari. Hallinta pystyisi paikkaamaan sellaisia asioita missä on ongelmia ja hallinta tuo myös keskittyneisyyttä.

Koiralle tuomari toivoisi hyökkäyskäyttäytymiseen enemmän varmuutta ja voimaa sekä myös otekäyttäytymiseen. Koira kyllä pyrkii täydelle otteelle, mutta sen otteen tulisi olla kaikissa osasuorituksissa rauhallisempi.
 
Tänään viettiominaisuudet itsevarmuus ja kuormitettavuus erinomainen.

C osan pisteet yhteensä  tyydyttävät 70

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti