maanantai 6. lokakuuta 2014

Haku 3 KeuruuVäpän kanssa Keuruulla hakuiltiin pistein maastot 194 ja tottis 90 yhteensä 284 pistettä ja luokkavoitto! Tuomarina toimi Mia Sandelin ja kokeen järjestäjänä Keuruun seudun Kennelkerho.


Liitteenä video tottiksesta, sekä alla myös tuomarin arvostelu

Video Hk 3 Keuruu, tottisosuus


Mia Sandelin: Tässä näkyy koiran erittäin korkea osaamistaso, siellä on teknistä osaamista ja motivaatiota. Tänään kuitenkin pieniä teknisiä virheitä kuitenkin matkaan tuli.

Vapaana seuraaminen; koira on kautta linjan tarkkaavainen, se on varmaa seuraamista, pitää paikkansa temmon vaihdoksissa, täyskäännökset voisi tehdä' vieläkin energisemmin, näyttävämmin, vaikka ovat sinällään kunnossa, mutta näkee että koirasta voisi saada vieläkin enemmän irti. Istuminen lyhyellä suoralla ok. Henkilöryhmässä voisi olla hiukan tarkkaavaisempi, ja voisi istua nopeammin. Erittäin hyvä.

Liikkeestä istuminen; Valmistelevalla osuudella koira on tarkkaavainen, käskyn kuultuaan istuu nopeasti, odottaa levollisena ohjaajaa. Liike erinomainen.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo; koira tarkkaavainen valmistelevassa osuudessa, voisi mennä nopeammin maahan käskyn saatuaan, ohjaajan kutsuttua koiraa se lähtee nopeasti, mutta vauhti hidastuu lähempänä ohjaajaa. Se saisi pitää nopean luoksetulo -temmon kautta linjan, sivulle siirtymisen voisi tehdä vahvemmin ja varmemmin. Liike hyvä.

Liikkeestä seisominen ja luoksetulo; valmistelevalla osuudella koira on tarkkaavainen, jää niille sijoilleen seisomaan käskyn saadessaan, jälleen tässäkin tulisi pitää sama vauhti loppuun asti. Sivulle siirtyminen hidahko. Liikkeenä erittäin hyvä.

Tasamaanouto; Itse nouto on teknisesti kunnossa, se on energinen, näyttävä, se on vahva, mutta koira hidastaa luoksetulemista, se jää kauas ja luovuttaa kaukaa kapulan ja sivullesiirtyminen on hidas. Liike hyvä.

Hyppynouto; Ihan mieletömän ilmavat hypyt ja tässä liikkeessä kun koiralla on se vauhti ja energia, niin itse asiassa se ei edes kykene hidastamaan. Tuo vauhdilla kapulaa eteen asti, on näyttävä ja hieno. Liike erinomainen.

Estenouto; Meno on hieno, hiukan koira miettii, olisiko hän tarpeeksi iso mennäkseen päin estettä .) mutta ylittää kuitenkin kauniisti, menee reippaasti kapulalle, paluukin sinällään energinen ja näyttävä, mutta valitsee väärän esteen. Koira hoksaa itsekin, että tämä ei mennyt nyt putkeen, ja se tulee vähän empien eteen vinoon istumaan. Luovuttaa kapulan kaukaa. Liike puutteellinen.

Eteenlähetys ja maahanmeno: energinen upea eteneminen, se kuulee käskyn, mutta sen tulisi reagoida siihen nopeammin. Odottaa levollisena ohjaajaa. Liike erittäin hyvä.

Paikallaolo häiriön alaisena; oppikirjasuoritus, liike erinomainen.


Kokonaisuus tänään ERITTÄIN HYVÄ 90 pistettä.
 
Kiitän kokeen järjestäjiä, talkoolaisia ja tuomaria, erittäin hyvin järjestetystä kokeesta. Sääkin oli mitä parhain. Meidän omasta hakuporukastamme kisasi minun lisäkseni Maija, Lilli ja Kati, ja kaikki saatiin ykköstulokset luokassamme!! Kertakaikkisen onnistunut päivä ja Onnea vielä kerran kaikille menestyneille!!!

2 kommenttia:

  1. Huisisti onnea ykkösestä! Hyvin on valiohomma pulkassa ens kaudelle ja ässämmiinkin tarttee käydä vain se yksi tulos enää hakemassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Minna! Toivon mukaa säilytään terveinä, niin ei mikkään ole mahdottomuus :)

      Poista