maanantai 10. lokakuuta 2011

Haukusta palkkaukseen ja hyvään oloon.

TOTTIS Kasvattajan terävä silmä huomasi sen, mitä minä en ollut huomannut. Olen harpponut ns yhden askeleen yli ja tottis-viritys alkuun on jäänyt palkkaamatta jo useamman viikon ajalta, ja niimpä tunnetila sanaa kohtaan on pahasti päässyt laskemaan. Palkkaa olen antanut vasta seuraamisen yhteydessä. Tästä lähin palkkaan myös virityssanasta ja väliin annan oikein superpalkan.
Imutusseuraamista lyhyempiä pätkiä. Edelleen imutusseuraamisessa vähemmän palkkaa imuttaessa ja suoperpalkka käden noston jälkeen. Ja sitä sosiaalista kehua paljon!!!
Unohdettava sivulla käännökset ja sivulla eteenpäin siirtyminen-Väpä osaa ne jo. Seuraavaksi tehtävä valmiiksi sivulle siirtyminen suoraan edestä. Harjoitus; koira istumaan, ohjaaja siirtyy koiran eteen, käsky ”sivu”, koiran siirryttävä yhdellä käskyllä sivulle ilman vartaloapuja. Koiraa voi muutaman kerran auttaa sivulle siirtymisessä kädellä kyljestä varovasti työntäen. Alotuksessa koira syö pää ylöspäin oikeasta kädestä namipalaa . Kun sivulle siirtyminen vasemman käden avustamana alkaa, mene namipalakäsi nyrkkiin ja aukeaa vasta sitten, kun koira istuu oikealla paikalla sivulla. Pentuaikana tempusta tehtävä kiva juttu. Myöhemmin, kun koiralle saattaa sivulle siirtyminen hidastua tai se jättää sen vajaaksi, niin sitä pystyy muistuttamaan nyppäämällä taipeesta. 
Eteenmenoa kun tekee ensimmäisiä kertoja, niin tulisi palkka koiralle löytyä suoraan edestä ja koiran tulisi mennä suoraan eteen. Lähetykseen keskityttävä, koira suorassa ja katse eteenpäin. Myöhemmin eteenmenoon tulee vasta hallinta mukaan.

JÄLKI Edelleen kannan Väpän jäljen alkuun ryntäilyn välttämiseksi, vaikka pojalla painoa kunnoitettavat 23 kiloa. Tänään oli jäljen mitta 130 askelta ja jokaisessa askeleessa yksi nami. Mutkia oli neljä. Ihan kivasti lähti jäljelle, söi arpakuutionamit ja löysillä lähti etenemään. Olin liian alkuun tehnyt ensimmäisen mutkan ja se teki koiran hiukan levottomaksi. Miia ohjeisti että vähintään 50 askelta suoraan ennen ensimmäistä mutkaa. Muutama nami jäi syömättä ja minä en ehtinyt reagoimaan niihin. Miia nappasi liinan kädestäni ja nyt jäljestäminen lähti paremmin etenemään ja jokainen makupala eksyi Väpän suuhun. Panta oli mulla huono ja koira ei siihen vastannut lainkaan. Hyvin halukkaasti etenee into pinkeenä joten nyt voisi siirtyä jo 150-200 askeleen jälkiin. Kiitokset Miia ja oli kiva kokeilla uutta lajia  ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti