torstai 20. lokakuuta 2011

Koiraa ei ole kiire palkata heti! Belkkari toimii myös laumalla!

Tänään kentällä tuulessa ja sateessa tottisteltiin seuraavanlaisesti kasvattajan ohjauksessa. kiitokset Miia!
Väpällä ei itse istuminen ole hidas, vaan reagoiminen istumisen  käskyyn on hidastunut. Pitää vahvistella istumista. 
Seisomisessa kun koira siirtää käskyn jälkeen jalkaansa , niin palkkaa ei silloin tule. Koiraa ei pysäytetä silloin makupalalla, vaan päinvastoin makupala lähtee kauas. Kielto EI myöskin mukaan. 
Harjoitus; peruutetaan, koira sivulla ja käsky ”top”. Oikeanpuoleinen namipalakäsi siirtyy ohjaajan selän taakse piiloon, varottava kättä nostamasta missään vaiheessa liian ylös, jotta koira ei istuisi. Samalla kun ohjaaja lähtee pysähtyneen koiran edestä peruuttamaan lisää, vasen avoin kämmen tulee koiralle avuksi , sekä käsky ja suullinen kehu, ”top”, ”hyvä”. Hetken päästä palataan koiran eteen, niin että oikea namipalakäsi pysyy edelleen ohjaajan takana, kunnes tulee lupa palkalle ja sana ”ZIP”. Jos palkkaa koiran ilman käskyä palkalle (ZIP), koira tulee reagoimaan hyvin herkästi vartalonliikkeisiin. ZIP sanan jälkeen voi rauhallisin liikkein antaa palkka koiralle, koiran samalla peruuttaessa. 
Sivullesiirtymisessä edestä istumisesta annan huomaamattani vielä vartaloapuja koiralle, joten kotiläksyksi sain tehtävän tehdä sivullesiirtymisiä peilin edessä. 
Eteenmenossa jos koira menee vasemmalle tai oikealle viistoon, niin sen saa korjattua lähetyspaikkaa siirtämällä suhteessa eteenmenopalkkaan. Silloin koira vetää menomatkan viistoon kunnolla ja väärin ja virheellisesti ja samalla se vaikuttaa positiivisesti suoraan eteenmenoon.
Kivaa oli ja perjantaina viikonlopuksi Giramin kasvattileirille Uuraisten Oikariin!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti