keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kaikessa tekemisessä mentävä reippaasti eteenpäin ja jätettävä nopeasti avut pois.

Miian ohjauksessa Isossa Kirjassa perjantaina 9.9.2011

Käännökset paikalla. Pentu pomppaa joka käännöksessä ylös, ja kun lasken imutuskäden ja palkkaa koiran, niin vahvistan huomaamattani sitä pomppimista. Pomppaamisen kanssa sivulle siirtymisestä tulee hidas. Eli nyt viimestään käsi tyhjäksi käännöksissä, se ei saa saada enään pompuista palkkaa. Palkan pidän  pelkästään oikeassa kädessä. 
Harjoitus; Siirtyminen oikealle, ensin käsky ja sitten rauhallisesti siirrytään oikealle. Aluksi pelkästä yrittämisestä palkka. Ja tempun palkkaamiseen patoamista.

Seuraamisen perusasento. Jos koira ottaa perusasennossa etäisyyttä ohjaajaan ja istuu huonosti toisella lonkalla, niin tulee harjoitella seinän vieressä. Harjoituksia ei tule ottaa turhan montaa yhdellä kertaa, sillä se tylsistyttää pentua tosi paljon . Sivulle siirtymisessä jos koira jää taakse, niin palkkaa eteenpäin. 

Oikealla kädellä imuttaminen.  Oikean käden käyttöä imutuskätenä tulee harjoitella paljon. Oikealla kädellä kun aloitetaan imuttaminen, niin ei kannata heti yrittää samaa kuin vasemmalle. Pitää palata tavallaan alkuun. Oikealla imuttaessa minun tulisi muistaa, että käsi selkeästi taakse, ja vasen käsi rennosti sivulla.  

Seuraamisen loppupalkka.  Edessä palkkaaminen seuraamisen päätyttyä opettaa edistämisen koiralle. Loppupalkka annetaan koiran eteen ei ohjaajan eteen esim pysähtymällä ja suullisten kehujen kanssa. 

Jääviin jännitettä-patoamista. Pentu tulisi opettaa odottamaan -käskyä ja palkkaa ns patoamaan. 
Harjoitus; Koira maahan ja ohjaaja liikkuu taaksepäin, ohjaaja pysähtyy ja palaa hiljaa koiran luokse, jos pentu kurkottelee, homma pysähtyy, palkka rauhallisesti pennulle palkkasanan jälkeen.  Koirasta ei tarvitse irrota kauaksi, riittää lyhyt etäisyys ja vaihtelevasti joskus hiukan pitempi. Välillä jo pelkästä käskyyn reagoimisesta palkka. Unohdettava seisominen kunnes istuminen ja maahanmeno varmoja eli myös  "kaukot" mukaan.. 

Luoksetulon eteenistuminen. Käsiapuja vähennettävä-kädet sivulle ja peruutettava ja koira tulee perässä. Harjoitus; Ensin käsky, peruutus, pieni apu käsillä ja heti kädet sivulle kun koira lähtee mukaan. Ja jos koira tarvitsee lisää apuja, niin kädet reiden päälle. Kummassakin kädessä aina makupala.

Kiitokset taas Miialle!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti