perjantai 2. syyskuuta 2011

Tottis koulutuskentällä ja ilmaisutreeni perään

Kasvattajalta sain taas tänään loisto ohjeita Väpä pojan tottisteluun.
Ensimmäiseksi sivulle siirtymisessä minun tulisi mennä jo seuraavaan vaiheeseen eli auttaa käsiavuin ainoastaan tempun alussa, jonka jälkeen käsi katoaa. Samalla tulisi auttaa sivulle siirtymisessä pentua jalalla. Voin myös mennä ns pentua karkuun, jatkamalla liikettä ja antamalla kaksi käskyä.
Seuraamisen imutuksessa käden nostaminen ylös juuri ennen pysähdyksen istumista, opettaa pennulle että pylly lyödään silti maahan vaikka imutuskäsi katoaa. Minun tulisi nyt viimeistään ottaa oikeata kättä mukaan ja vasemman käden häivytystä seuraamiseen. Muistettava, että pentu seuratessa mielummin vähän takana, sillä kun lelut tulevat seuraamiseen palkkana, tunkee koira automaattisesti eteenpäin.
Jäävissä liikkeisssä edetään niin, että nyt minä en pysähdy kun koira pysähtyy, vaan jatkan liikettä, mutta autan silti vartaloavuin pentua pysähtymään, jotta pentu ei opi siihen, että kun ohj pysähtyy, niin on pysähdyttävä. Liikkeestä maahanmenossa palkka annettava rauhallisesti, eikä pentu saa kurkotella palkkaa. Nyt jo otettava jäävät suoralla-yhteen suuntaan istuminen ja maahanmeno, toiseen suuntaan seisominen.

Pentu tulisi nyt jo opettaa odottamaan -käskyä ja palkkaa ns patoamaan.

Opetettava jo nyt pennulle käskysana, millä se kulkee muuten kuin seuraamisessa. Käsky, millä pentu pitää tietyn kontaktin, vartalokontaktin.

ILMAISU
Liivit pennulle päälle jo alusta asti. Tänään oli ensimmäinen ilmaisutreeni ja pentu sai palkan pelkästään rullan tuonnista, emme menneet vielä näytölle. Teimme kuusi rullan tuontia sänkipellolla ja Miia toimi maalimiehenä. Jos seuraavassa treenissä pentu ei vilkuile ohjaajaa mennessä ottamaan rullaa, niin voidaan ottaa heti jo näyttö mukaan. Samalla pienennetään rullan tuonnin palkkaa, suullista kehua ja namia. Kehutaan rullan tuonnista vasta lähempänä ohjaajaa, rullan kanssa pieni leikki ja irroitus eikä rullaa tarjota enään sen jälkeen uudestaan. Hienosti lähti ilmaisu toimimaan ja ilmankos, sillä ohjaus oli huippua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti