perjantai 23. syyskuuta 2011

Käytännössä imutuskäsi enään ainoastaan seuraamisessa mukana.


Treenit  keuruun koulutuskentällä Miian ohjauksessa 23.9.2011

Imutus-seuraamisessa, kun käsi katoaa, niin suullista kehua runsaasti koiralle, sitten perään ZIP ja palkka.  Käden katoaminen tehdään pennulle hyväksi asiaksi, suullisen kehun tukemana.

Sivulle siirtymisessä pentu jää edelleen kauaksi minusta ja kääntää päätänsä sivulle. Harjoittelua seinän vieressä jatketaan ja samalla yritän päätä siirtää suoraan asentoon vasemmalla kädellä. Pennulle tämä on vaikea tehtävä, joten en paljoa kerralla jumppaa sitä. Pentuli on herkkä pään korjaamiselle, joten teen sen pennun syödessä oikeasta imutuskädestä. Väpän on totutettava siihen, että käsi on seuratessa ja perusasennossa vasemman posken vieressä , koska Väpästä tulee sen verran korkea, ettei käsi mahdu olemaan koiran ja reiden välissä.

Koiran tulisi katsoa rintamasuunta ohjaajan kropasta ja korjata sivulla istuminen sen mukaan.  Harjoitus sivulle siirtyminen pienellä kulmalla; koira perusasentoon ohjaajan vierelle, ”hyvä”, selkeä käsky ”istu”, ”hyvä”, ohjaaja siirtyy pienen askeleen vinoon ja käsky koiralle ”sivu”. Harjoitteessa toistetaan sivukäskyä ja siirrytään pieni askel sivuun. Ei anneta enään käsiapuja ja varottava myöskin antamasta vartaloapuja.

Leikki
Pennulla kova veto lelusta, niin silloin ei irroituskäskyä. Irroituksessa pannasta kiinni ja siihen rauhoitettava koira. Panta pitää olla löysällä irroitusvaiheessa. Kun koira alkaa saalistamaan, niin panta vedetään tiukalle. Rauha-vaihe saa kestää jonkin aikaa, jonka jälkeen  ”irti” -käsky ja pennun on pudotettava lelu maahan. Irti-käskyn jälkeen, pentu ei saa koskea leluun, ennenkuin lupa siihen annetaan. Lelua ei saa mennä edes tökkäämään nenällä. Pennun on myös irroitettava lelusta ilman että pannasta pidetään kiinni. Leikissä välillä patoamista ja välillä lelun saa heti hyvästä irroituksesta eli vaihdellen.
Leikin lopetus; lelu pois irroituskäskyllä ja pennulle sanotaan ”loppu”.
Pentu sitoo voimakkaasti etujaloillaan leikin yhteydessä. Sitominen on aina voimasta pois eli jatkossa Miia suositteli  kieltoa sitomisesta.
Väpä tuo lelua takaisin hyppäämällä kovassa vauhdissa etutassut reittäni vasten. Tässä myös Miia suositteli, että  nyt tulisi estää temppu, koska myöhemmin 35 kiloinen koira on mahdoton ottaa vastaan niin ja luoksetulossa voi vahvistua koskeminen/törmääminen, jos en puutu käytökseen.

Kenttä kivaa oli ja kiitokset jälleen Miialle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti