perjantai 16. syyskuuta 2011

Torstaina pk tottis kentällä

Eteen istuminen.  Olen Miian ohjeitten mukaan viikon tehnyt käsien häivytysharjoituksia tempun yhteydessä ja tänään kentällä, isossa häiriössä, eteenistuminen onnistui ilman käsiapuja. Nyt kädet voivat olla sivulla kun kutsun koiran eteen istumaan "TÄNNE".  Miia ohjeisti, että seuraavaksi minun tulisi siirtyä vaiheeseen, jossa teen käsien sijainnin merkityksettömäksi koiralle; nostan kädet välillä sivulle tai eteen ylös jne pennun samanaikaisesti pitäessä hyvää katsekontaktia edessä istuen.  Myös on huomioitava että muistan pitää jalkani kiinni toisissaan, ettei aurinko paista jalkojeni välistä ja hämmennä pennun eteen istumisen paikkaa. Edelleen pidän namit kummassakin kädessä ja palkkaan vetoketjun kohdalta ylhäältä alas. 
Pentu tiivistää kivasti edessä istumista siitymiseni tahtiin, mutta istuminen voisi olla vielä tiiviimpää.
Oikealla kädellä imutusseuraaminen oli ok ja nyt käden nostokin pysyi oikeassa suunnassa.
Perusasennon kestoa  ollaan treenattu samalla kun palkkiokäsi on vaihtunut oikeaan. Oikean käden olen pitänyt vasemman kainalon kohdalla ja tämä on aiheuttanut sen, että perusasennossa Väpän pään paikka on ottanut etäisyyttä minusta :)  joten palkkakäsi alemmas, kainalosta lonkan kohdalle.  Voin myös vasemmalla kädellä korjata kevyesti pään asentoa suoraksi.
Oikealle sivulle siirtyminen.  Väpä reagoi hyvin käskyyn ja siirtyy liikkeen mukana, mutta loppuasento on vielä välillä huono.  Asento aukeaa tai pentu asettuu liian kauaksi istumaan, joten seinäapu on vielä hyvinkin tarpeellinen. 

Kaikin puolin hyvä treeni, kiitokset Miialle ohjeista! Väpä oli myös kivan virittynyt-nälkäinen, kuunteli isoilla korvilla ohjeita ja oli kontaktinhaluinen, lukuunottamatta kaikkien luona tervehtimässä käymistä ja etenkin kasvattajan huomioimista ;) . Aamullinen sukka-ateria oli jo illalla mennen talven lumia- se tuli pois onneksi suolan avulla melkein heti syömisen jälkeen, eikä tapahtuma vaikuttanut pennun tekemisiin mitenkään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti